Vyriausiam aktorės sūnui Kostui jau 22-eji, o dvyniams – 13 metų. Ji sako puikiai prisimenanti, koks intensyvus metas buvo gimus pastariesiems, mat vyresnėlis jau ėjo į trečią klasę, taigi auginant tris vaikus reikalų ir buitinių rūpesčių buvo iki kaklo.

„Man sako: o kokia jauna tu tapai mama! (pirmojo sūnaus aktorė susilaukė būdama 21-erių – red. past.). Bet aš galvoju, kad mama tapau ne jauna, o savu laiku. Ir pats gimdymas sveikatai palankiausiame amžiuje, kai tau dvidešimt su trupučiu, ir tu neatimi iš vaikų jaunų senelių, o tai didelė atrama gyvenime. Be to, aš neturėjau jokių iliuzijų apie motinystę, nes mano brolis gimė, kai man jau buvo trylika, taigi aš viską žinojau, kaip kas bus“, – apie savo motinystę kalbėjo I. Jankauskaitė.

Inga Jankauskaitė

Nors ir buvo jauna, aktorė patikina jau tuomet sąmoningai norėjusi susilaukti vaiko – kaip tam tikros prasmės gyvenime užsitikrinimo. „Ir dabar, tais momentais, kai imu abejoti savimi, o mano darbe taip nutinka ne taip ir retai, tai būtent vaikai yra tas dalykas, projektas, kurį aš puikiai įgyvendinau“, – sakė laidos viešnia.

Mamų virtuvė. Inga Jankauskaitė

Paklausta, ko norėtų palinkėti sau, kaip mamai, aktorė sakė: „Svarbiausias linkėjimas kiekvienai mamai – turėti savo gyvenimą. Čia yra didžiausia dovana, kokią tik galima padovanoti savo vaikams, nes tik tada tu gali juos paleisti, tik tada tu gali jų neterorizuoti kaltėmis, dėmesio trūkumais, kitais toksiškais dalykais, kuriais daug kas mėgsta laisvalaikiu užsiimti tokiu būdu stipriai traumuodami ir save, ir savo vaikus. Taigi palinkėčiau sau gyvenimo – laimingo, turiningo, sveiko.“

Viso pokalbio su I. Jankauskaite kviečiame pasiklausyti laidos „Mamų virtuvė“ įraše.