Veido mankštos ir savimasažo bei kitų manualinių technikų specialistė Viktorija Baltramiejūnienė, pristatydama savo naująją knygą „Veido savimasažas – maloni priklausomybė“, elegantiško rytinio renginio metu viešnioms pasiūlė „grožio taurę“, tai yra trintų gamtos gėrybių kokteilį, pavadintą „Veido grožis“.

Žinoma specialistė tikina, kad šiame kokteilyje nėra nieko naujo ar ypatingo, bet holistiniu požiūriu – kai į veido odos sveikatą ir grožį žiūrima neatsiejamai, kaip į visumą – šiame madingame gėrime aptinkama gausybė vertingų medžiagų.

Kokteilis „Veido grožis“

Jums reikės:

½ didelio apelsino,
2 apvalių ananaso riekių,
saujos špinatų lapų,
½ kivio
30 gramų aviečių (gali būti smulkintos, šaldytos),
papuošimui – smulkintų linų sėmenų, chia sėklų,
300 ml švaraus vandens.

Grožio kokteiliai, FOTO: Egidijus Dudėnas

Paruošimas:

Visas dalis sudėkite kartu, supilkite vandenį ir susmulkinkite. Galite smulkinti ir atskirai: kivius su špinatais, apelsinus su ananasais, avietes. Kiekvieną sluoksnį pilkite atskirai – gausite spalvingą sluoksniuotą kokteilį. Jį puoškite smulkintais linų sėmenimis ir chia sėklomis.

Kokteilio nauda:

Šiame kokteilyje gausu vitamino C (jis stiprina veido odos kapiliarus), taip pat vitaminų B, A, E, F, kalcio, geležies (gerina odos spalvą, maitina ląsteles, saugo nuo laisvųjų radikalų ir žalingo aplinkos poveikio). O linų sėmenys – tikras sveikatos ir grožio šaltinis.

Tokį kokteilį gerkite kursais – porą savaičių kelis kartus per metus, tuomet pastebėsite didžiulius teigiamus organizmo, kartu ir veido odos, pokyčius. Atkreipkite dėmesį, kad šis kokteilis yra laikomas maistu, o ne gėrimu, be to, žmonėms, kamuojamiems alergijų, turintiems skrandžio problemų (gali dirginti gleivinę), prieš jį vartojant patartina pasikonsultuoti su gydytoju.

Būkite sveiki ir gražūs!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)