Ryžių naudojimas grožiui atėjo, nenustebsite, iš Azijos. Kiekviena šeimininkė ten žino, jog ryžius prieš verdant būtina nuplauti – ir geriausia ne kartą. O taip pat žino ir ką su tuo atlikusiu vandeniu daryti po to – jokiu būdu nepilti lauk. Ryžių vandens panaudojimo Japonijoje istorija siekia tūkstantmetį, taigi paslaptį perduoti iš lūpų į lūpas iš tiesų buvo laiko.
„Kartą, būdama studentė, įsidarbinau japonų restorane, kur viena iš mano pareigų buvo tiesiog plauti ryžius. Nuplauti jų reikėdavo visą galybę. Ir viską – tiesiog rankomis. Taigi, dariau savo darbą autopilotu, kol po poros mėnesių draugė paklausė, ką darau su savo rankomis“, – „TikTok“ socialiniame tinkle pasakojo viena mergina. Taip ji netikėtai atrado Azijos grožio paslaptį ir šviesesnių, nesudirgusių, lygesnių ir sveikiau atrodančių rankų receptą.