Žinoma, esant ekstremaliems skausmams stebuklingo būdo nėra ir čia jau reiktų konsultuotis su gydytoju. Tačiau atitinkama mityba ir išskirtinai keletas produktų, kurie atskleidžiami tinklalapyje „essence.com“, iš tiesų palengvina mėnesinių skausmus.

Ananasai

Sakoma, kad ananasų sultys padeda sukovoti su kvapeliu, na, ten apačioje. Dar sakoma, kad jos malšina menstruacijų skausmus. Verta žinoti, kad ananasai gali padėti atsipalaiduoti raumenims, o būtent to ir reikia, kai raižo pilvą per mėnesines. Už tokį poveikį reikia dėkoti fermentui bromelainui. Taigi, per menstruacijas prisiminkite ananasus. Aišku, geriausia, jeigu jie bus švieži.

Vanduo

Vienu efektyviausių natūralių vaistų nuo menstruacijų skausmų yra vanduo. Daugelis klaidingai mano, kad vandenį tomis dienomis reikėtų laikyti priešu, esą organizme ir taip užsilaiko skysčiai, tai kam gi juos papildomai vartoti? Reikalas tas, kad būtent vanduo padeda atsikratyti skysčių pertekliaus. Aišku, svarbiausia – vanduo apsaugo organizmą nuo dehidratacijos. Tiktai atminkite, kad tuo metu, kai dėl mėnesinių skauda pilvą, rinktis reikėtų ne ledo šaltumo, o šiltą ar karštą vandenį, nes tiktai toks turi raminamąjį efektą.

Brokoliai

Neturint arsenale žalių daržovių neverta nė pradėti kovos su PMS. Vienos iš jų – brokoliai, veiksmingai gelbstintys ne tik nuo PMS simptomų. Šiose daržovėse esantys vitaminai ne tik padeda sureguliuoti estrogeno – už nuotaikos svyravimus atsakingo hormono – lygį, bet taip pat mažina irzlumą ir krūtų jautrumą.

Žalioji arbata

Jeigu per mėnesines kyla noras išgerti kažko karšto, mintis kreipkite ne į kavą, o į žaliąją arbatą. Šis gėrimas ne tik padeda numalšinti skausmus ir pagerina kraujo cirkuliaciją. Jis taip pat leidžia patenkinti potraukį kofeinui. Pagiriamojo žodžio žalioji arbata nusipelno ne tik dėl skausmą malšinančio efekto, bet ir dėl joje esančių antioksidantų bei galimybės papildyti organizmą skysčiais.

Salierai

Pakankamas skysčių vartojimas yra pagrindinė menstruacijų skausmų slopinimo sąlyga, todėl tomis dienomis patartina vartoti užtektinai vandens gausių vaisių ir daržovių. Viena puikiausių daržovių, kurios pagrindas – vanduo, yra salierai. Salieruose nėra kalorijų, todėl jais užkandžiaujant ne tik nurims pilvo diegliai, bet bus rami ir sąžinė – juk šitoks užkandžiavimas – tikrai ne nuodėmė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją