Pradėkime nuo painiavos su terminologija. Daugelis žmonių žodžius „moterų ejakuliacija“ ir „skvirtingas“ vartoja sinonimiškai, nors iš tiesų tai – du skirtingi dalykai. Taip pat ginčijamasi, ar skvirtingo ir ejakuliacijos metu išsiskiria šlapimas, bet apie tai – šiek tiek vėliau.

Ką reikėtų žinoti? Moterų ejakuliacija sekso metu yra natūralus dalykas, kita vertus, visiškai normalu, jei to nepatiriate, aiškina „Northwestern Medicine Center“ centro Seksualinės medicinos ir menopauzės skyriaus direktorė Lauren Streicher.

„Dauguma su tuo susidūrusių moterų iš pradžių išsigąsta, kad apsišlapino lytinių santykių metu. Reikia specialistų paaiškinimų (o kartais net fiziologinės apžiūros, norint įrodyti, kad viskas gerai), kad žmogus patikėtų, jog tai – natūrali reakcija, kuri galima orgazmo metu, – aiškino akušerė, ginekologė iš Niujorko „Mount Kisco“ ligoninės Alyssa Dweck. – Daugelis pasijunta geriau, kai sužino, kad tai – visiškai natūralus reiškinys.“

Jei norite daugiau sužinoti apie moterų ejakuliaciją, taip pat sužinoti, kaip ją patirti vienai ar su partneriu, skaitykite toliau.

Kas yra moterų ejakuliacija?

Moterų ejakuliacija yra sekreto išsiskyrimas iš šlaplės seksualinės sueities metu.

„Kartais ji pavadinama skvirtingu. Moterims patiriant orgazmą ir ejakuliuojant išsiskiria šlapimo ir sekreto mišinys, – aiškino akušerė, ginekologė Jessica Shepherd. – Išsiskiriantis sekretas būna tirštokas, balkšvas, bet gali būti perregimas ir skystas.“

Dėmesio: moterų ejakuliacija ir skvirtingas dažnai vartojami sinonimiškai, bet iš tiesų tai – du skirtingi dalykai.

Kuo skiriasi moterų ejakuliacija ir skvirtingas?

Nors šios sąvokos dažnai vartojamos sinonimiškai, iš tiesų skvirtingas ir ejakuliacija yra du skirtingi dalykai. Skiriasi sekreto sudėtis, jo kiekis, be to, jis išskiriamas iš skirtingų kūno vietų.

„Skvirtingo metu išsiskiria vandeningas, skaidrus skystis, o ejakuliuojant – tirštesnis, balkšvesnis fluidas, – teigė J. Shepherd. – Skvirtingo metu skystis išteka iš šlapimo pūslės, o ejakuliacijos metu skystis išsiskiria iš šlaplės liaukų. Įprastai skvirtingo metu išsiskiria daugiau skysčio nei ejakuliacijos metu.“

Koks skirtumas tarp skysčio ejakuliacijos metu ir šlapimo?

Atsiminkite ir nepainiokite – ejakuliacijos metu skystis išsiskiria iš šlaplės liaukų, o skvirtingo metu – iš šlapimo pūslės.

Ejakuliacijos sekrete – prostatos rūgštinės fosfatazės, prostatos specifinio antigeno (PAS), gliukozės ir fruktozės, šiek tiek šlapimo ir kreatino. Skvirtingo metu iš šlapimo pūslės išskiriamas į šlapimą panašus skystis. Tiesa, mokslininkai galutinai dar nepatvirtino, kad tai – šlapimas, teigė J. Shepherd.

Ar tai patiria visos moterys?

Ne. Tyrimai rodo, kad ejakuliaciją patiria 10–54 proc. moterų. Jei iki šiol jos nepatyrėte, pamėginkite išmokti, pataria seksologas Alexas Robboy. (Beje, ne visi ekspertai su tuo sutinka. Pvyzdžiui, L. Streicher abejoja, kad to galima išmokti.)

Ar moteriška ejakuliacija turi kokių nors privalumų?

Beveik 80 proc. moterų ir 90 proc. jų partnerių teigė, kad tai paįvairina jų seksualinį gyvenimą, rodo „BJU International“ išpublikuotas tyrimas. „Kai kurie žmonės tuo didžiuojasi, tad matome psichologinių privalumų, – sako A. Dweck. – Orgazmo metu gaminasi dopamino ir endorfinų, kurie teikia malonumo ir yra natūralūs nuskausminamieji, bet tai – orgazmo privalumai, ne ejakuliacijos.“

Kaip moteriai ejakuliuoti?

Pamėginkite pritaikyti kelis ekspertų patarimus.

Stimuliuokite G tašką. Tai nėra pagrįsta moksliškai, bet seksologo A. Robboy teigimu, moterys dažnai patiria ejakuliaciją, kai joms stimuliuojamas G taškas. Kaip rasti šį tašką? Įveskite pirštą į makštį ir braukite pirštu į save; G taškas yra groblėtas, maždaug migdolo dydžio plotelis priekinėje makšties sienelėje.

Įsigykite sekso žaislą. Pasak sekso terapeutės Vanessos Marin, reikia stipriai stimuliuoti G tašką, pirštai pavargsta, tad geriau įsigykite vibratorių, ypač tokį, kurio linkis pasiekia G tašką.

Sekso poza, kai moteris viršuje. Ejakuliuoti sekso metu, ypač pradžioje, nebus lengva. Bet jei būsite viršuje, turėsite galimybę labiau kontroliuoti partnerio penį. Labiausiai tikėtina patirti ejakuliaciją, jeigu pasirinksite raitelės pozą nugara į partnerį.

Neįsitempkite. Kaip ir orgazmo metu, taip ir čia – tiesiog atsipalaiduokite, kvėpuokite ir leiskite savo kūnui tai padaryti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją