Visai neseniai į „Delfi“ redakciją kreipėsi vilnietė Laura. Moteris pasidalino išties pikantiška istorija, tačiau neslėpė, jog pati ją išgirdusi tiesiog užvirė iš pykčio. Mat Lauros draugė jai papasakojusi apie intymią sceną, kurią su savo partneriu patyrė visiems lankomoje vietoje.

„Suprantu, kad draugei buvo smagu, tačiau reikėtų pagalvoti ir apie kitus žmones, kurie po tokių nuotykių lankose tose vietose nieko neįtardami. Juk tai paprasčiausiai nehigieniška!“ – laiške redakcijai rašė vilnietė.

Toliau ji pasidalino draugės istorija ir perspėjo ne tik vilniečius, bet ir visus paplūdimių mylėtojus.

Seksas persirengimo būdelėje

Kaip savo laiške rašė vilnietė Laura, jos draugė yra tikra patrakėlė ir gyvena dėl nieko nesukdama galvos. Vilnietė pridūrė, jog minėta draugė šiuo metu neturi partnerio, dėl to eina į pasimatymus, o jų metu susiklosto patys netikėčiausi scenarijai.

Pavyzdžiui, rašo Laura, taip nutiko ir šio birželio pradžioje. Laura pasakoja, kad jos draugė jau kurį laiką susitikinėjo su vienu vyru, eidavo su juo tai į kiną, tai į restoraną. Kaip tikino Lauros draugė, santykiai tik rimtėjo ir „neišvengiamai vedė į lovą“.

Asociatyvi nuotr.

Vis dėlto tai, ką Laurai visai neseniai papasakojo jos draugė, ją tiesiog šokiravo.

Vieną vakarą, rašė vilnietė, ji gavo žinutę, kurioje jos draugė pasakojo, kaip smagiai leido laiką su savo naujuoju draugu. Pirmiausia draugė Laurai rašė apie pasivaikščiojimą Vilniuje, vakarienę restorane, galiausiai – apie netikėtą apsilankymą viename iš sostinės paplūdimių.

„Draugė papasakojo, kad nuvykti vakare į paplūdimį prie ežero buvo jos mintis. Sakė, tiksliai nežinojo, kodėl užsinorėjo ten važiuoti, bet atvykus į vietą „viskas gavosi savaime“. Sužinojau, kad naujoji porelė įėjo į persirengimui skirtą kabiną ir ten užsiiminėjo seksu“, – nepasitenkinimo neslepia Laura.

Vilnietė priduria, jog labiausiai jai pyktį sukėlė tai, kad „viskas išsitaškė persirengimo būdelėje“. Juk tai paprasčiausiai nehigieniška, laiške redakcijai rašė vilnietė.

Persirengimo kabinos prie Palangos tilto

Už meilę viešoje vietoje – bauda

Panašu, kad seksas viešoje vietoje, o šiuo atveju – paplūdimio persirengimo būdelėje, yra ne tik nehigieniška, bet ir gali užtraukti solidžią baudą.

Kaip teigia advokatė Justė Stonkutė, vieša vieta laikoma tokia, į kurią laisvai turi teisę patekti visi asmenys, nepriklausomai nuo to, kam nuosavybės teise ši vieta priklausytų. Taigi, sako teisininkė, jeigu į persirengimo kabiną patekti galima laisvai, kaip dažniausiai ir būna paplūdimiuose, tokiu atveju persirengimo kabina galėtų būti laikoma vieša vieta.

„Asmenims, kurie mylisi viešoje vietoje, gali būti taikoma administracinė arba baudžiamoji atsakomybė. Jeigu asmenys mylisi šiek tiek nuošalesnėje vietoje, pavyzdžiui, miške, transporto priemonėse, kurios yra viešose stovėjimo aikštelėse, asmenims už nedidelės viešosios tvarkos pažeidimą gali būti skirta bauda, siekianti nuo 30 iki 140 eurų, o už pakartotinius pažeidimus iki – 240 eurų“, – komentuoja advokatė.

Už nedidelės viešosios tvarkos pažeidimą gali būti skirta bauda, siekianti nuo 30 iki 140 eurų

Pašnekovė priduria, jog jeigu asmenys mylisi atviresnėse vietose, pavyzdžiui, parkuose, paplūdimiuose, ir tokius veiksmus pastebi kiti asmenys, už viešosios tvarkos pažeidimą gali būti taikoma net baudžiamoji atsakomybė – gali būti skiriami viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.