Paklausta, ar aktorystė padeda būnant mama, ir A. Kaktaitė, ir jos vaikai tokį spėjimą tik patvirtino. Vaikai sakė, kad vien dėl to, jog mama yra aktorė, ji daug įdomiau skaito pasakas, o dar dažniau jas seka pati iš savo galvos.

„Mes mėgstame vienas kitą parodijuoti, tada geriau vienas kitą pažįstame, – vaikus papildė aktorė. – O kai susipykstame, dažnai pradedame juoktis. Mes mokame pasijuokti vienas iš kito – ne pasityčioti, o būtent pasijuokti.“

Agnė Kaktaitė

Į studiją A. Kaktaitė atsivežė leopardo statulėlę, kurią neseniai parsivežė iš prestižinio Lokarno kino festivalio. Kartu su kolegomis aktoriais Gelmine Glemžaite, Pauliumi Markevičiumi ir Giedriumi Kiela A. Kaktaitė jį pelnė už geriausią aktorių ansamblį Lauryno Bareišos filme „Sesės“. Pastarasis pripažintas geriausiu Lokarno festivalio režisieriumi.

Šeimų virtuvė.

Prisiminusi aktorė pasidžiaugė, kad kuriant šitą filmą visą kūrybinę grupę supo saugi erdvė, o pats režisierius itin rūpinosi, kaip jaučiasi komanda, visi kiti aikštelėje dirbantys žmonės. „Buvo juntamas visų interesas kurti visiems drauge ir išvien. Aš buvau labai pasiilgusi kūrybos, nes tai yra chuliganizmas, improvizacija. Dar kabai faina, kad šitame filme buvo priimami aktorių pasiūlymai“, – dalijosi A. Kaktaitė.

Paulius Markevičius, Agnė Kaktaitė, Gelminė Glemžaitė, Giedrius Kiela

Ji labai kviečia palaikyti lietuvišką filmą, kuris buvo įvertintas užsienyje. „Tai filmas apie artimus, giminystės ryšiais susietus žmones, kurie važiuoja ilsėtis. Ilsėtis dėl skirtingų priežasčių ir nuo skirtingų pavargimų, – trumpai šiuo metu kino teatruose rodomą filmą pristatė aktorė. – Filmas atskleidžia labai daug mūsų tautos bruožų, užsienyje jis netgi buvo pavadintas politiniu. Mes esame tik besikurianti laisva tauta, turime dalykų, atsineštų iš praeities. Kad ir kaip norėtume būti vakariečiai, mes dar einame link ten. Jei tokia istorija būtų vykusi Šveicarijos šeimoje, ji būtų buvusi visai kitokia. Man atrodo, kad tai yra filmas, kaip mes bandome iš to išeiti.“

Viso pokalbio su aktore A. Kaktaite kviečiame pasiklausyti laidos „Mamų virtuvė“ išraše.