Nors R. Dominaitytės vaikai jau pilnamečiai, aktorė puikiai prisimena jų vaikystę. „Vaikai įkvėpė mūsų šeimyninį verslą. Su jų gimimu ėmėme fotografuoti besilaukiančias mamas ir kūdikius. Todėl viskas visada būdavo labai susipynę – ir verslas, ir šeima, vaikai, namai. Mūsų studija buvo ir mūsų namai“, – prisiminė R. Dominaitytė.

Kadangi tokia fotografija tuo metu Lietuvoje dar buvo naujiena, aktorės vaikams tekdavo pabūti ir modeliais, o atvykus klientams pietų miegelis bet kokiu oru persikeldavo į terasą.

Redita Dominaitytė

Pradėjusi fotografuoti šeima iš Kauno persikėlė į Vilnių. Žymi moteris prisiminė, kad tuo metu neplanavusi grįžti į aktorinę veiklą, tačiau planai vis tik apsivertė. „Įvyko atsitiktinumas, kad gimus Ugniui labai aktyviai pradėjo reikštis komercinis teatras, ir mane pakvietė į vieną projektą kaip buvusį televizijos veidą. Taip aš vėl atsiradau teatre. Gavau stiprią teatro injekciją ir tada jau viskas, pavažiavo stogelis“, – pasakodama laidoje juokėsi R. Dominaitytė.

Vėliau ji aktyviai pradėjo reikštis jau ne viename komerciniame teatre, tačiau laikui bėgant sako supratusi, kad jai ne viskas patinka, kas ten vyksta. „Taip, pinigai puikūs, smagu, bet tai nebuvo tai, ką aš pati norėjau daryti. Tada atsirado tokių pačių bendraminčių, kaip ir aš, ir prieš 12 m. mes įkūrėme Knygos teatrą“, – apie dar vieną savo veiklą pasakojo laidos viešnia.

Redita Dominaitytė

Knygos teatras inscenizuoja lietuvių literatūrą. Aktorė prisiminė, kad pradžia nebuvo labai lengva, teko gerokai pasukti galvą, kaip įsitvirtinti rinkoje. „Kai pradėjau kurti, ėmiau galvoti, kaip tarp tų visų teatro korifėjų – aktorių ir režisierių išlikti ir atrasti savo veidą, nes konkuruoti teatro srityje Lietuvoje yra labai sudėtinga. Na ir prasidėjo… Išsigalvodavau visokių sąmonių nesąmonių. Tarkim, prisapnuoju, kad mano spektaklyje turi būti kvapų – pradedant nuo to, kad patys aktoriai turi kvepėti. Paskui susigalvojau, kad mano spektakliai bus rodomi netradicinėse erdvėse, pavyzdžiui, dvaruose ir kt. vietose“, – dalijosi R. Dominaitytė.

Viso pokalbio su aktore kviečiame klausytis laidos „Mamų virtuvė“ įraše.