Nepraleido nė savaitės be darbo

Bilas Partonas vis dar penkias dienas per savaitę dirba lentpjūvės versle, kurį įkūrė prieš 42 metus, ir mesti darbo neketina. „Turite nuolat judėti. Gudrybė yra nesustoti. Negalite ramiai sėdėti, turite ir toliau kažką daryti“, – įsitikinęs išties solidaus amžiaus vyriškis.

Dabar jau proseneliu esantis Bilas, būdamas 14 metų, pradėjo dirbti santechniko mokiniu 1942-aisiais, Antrojo pasaulinio karo metais, o paskui pradėjo kurti sėkmingą šeimos valdomą įmonę.


Ponas Partonas dabar daugiausia padeda biure, tačiau jam nėra svetima susitepti rankas ir, jei reikia, taisyti įrankius gamykloje. Senjoras vis dar dirba 40 valandų per savaitę, o tik prieš kiek daugiau nei metus atsisakė šeštos darbo dienos, liko darbuotis penkias dienas per savaitę. Užvis labiau stulbina tai, kad jis niekada nepraleido savaitės be darbo.

„Niekada gyvenime nebuvau praleidęs savaitės be darbo. Vis dėlto man buvo atlikta klubo operacija, kuri mane atleido kelioms dienoms“, – vienintelį ir bene ilgiausią atsitraukimą nuo darbo pamena vyras.

Gedimus perpranta vien iš garso

Trys jo anūkai dabar vadovauja Haleso lentpjūvei Šropšyre, Anglijoje, tačiau tai nesutrukdė žvaliam senoliui ir toliau likti aktyviam įmonėje, kurią jis sukūrė nuo nulio 1982 m.

„Mano sūnus ir anūkai veiklą vykdo gana efektyviai. Nuostabu matyti, kaip tai pereina į trečią kartą“, – džiaugiasi Bilas, tačiau nuo verslo akių nenuleidžia. Paprastai į darbovietę jis ateina apie 9 val. ryto, išeina 17 val., o dažnai vaikšto pažiūrėti, kaip veikia aparatūra.

Asociatyvioji nuotr.

„Šiais laikais nedarau tiek daug, bet visada esu šalia, jei jiems manęs reikia. Net iš girgždėjimo galiu pasakyti, ar mašinoje kažkas negerai – girdžiu tai labiau už visą aplinkinį triukšmą.“

Lentpjūvė pradėjo dirbti su vos dviem darbuotojais, tačiau dabar joje darbuojasi daugiau nei 60 darbuotojų. Bilas su ilgesiu atsimena ir savo dabar jau velionę žmoną ir jų net 60 metų trukusią santuoką. Būtent žmona buvo tikroji viršininkė, sako Bilas, kuri sukūrė gerą vardą verslui ir visada žinojo, ką daryti.

Parengta pagal https://www.express.co.uk/news/uk/1862401/britains-oldest-worker-pension-bill-parton

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją