Nors šiais metais dėl neįprastai žvarbaus pavasario braškių derlius vėluoja kone tris savaites, jo kiekis dėl to visai nenukenčia. Braškių ūkio komercijos vadovas tikina – derlius bus toks pats kaip ir pernai ar užpernai.
„Braškes auginame nuo žemės pakeltose lysvėse, todėl gamtinės sąlygos visam derliui stiprios įtakos neturi. Tokia speciali technologija apsaugo uogas ir nuo besikeičiančių orų, ir nuo kenkėjų“ – tikina. T. Žirgulis ir pabrėžia ypatingą šio ūkio uogų natūralumą ir sveikumą. – Naudojame bent 10 kartų mažiau pesticidų, lyginant su tuo, kas leidžiama pagal nustatytas normas. Uogos saugomos naudojant biologinę apsaugą, todėl jos yra labai sveikos ir natūralios.“
Tam, kad dabar galėtume mėgautis tokiomis didelėmis natūraliomis braškėmis, ūkio darbuotojams teko išbandyti ne vieną dešimtį skirtingų jų veislių. Atrinktos pačios gardžiausios keliauja į parduotuvių lentynas ir pirkėjų krepšelius.
„Pirmųjų vietos ūkininkų užaugintų braškių pirkėjams šiais metais pasiūlėme jau gegužės pradžioje. Glaudžiai bendradarbiaujame ir atidžiai renkamės tiekėjus, todėl parduotuves pasiekia tik šviežios, ką tik nuskintos, aukščiausios kokybės uogos, – pasakoja Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. – Pirmąsias lietuviškas braškes pirkėjai pasitiko džiugiai ir nuo pirmos prekybos dienos dėjosi į savo pirkinių krepšelius. Prasidėjus didžiajam braškių sezonui derlius bus didesnis, tad ir kainos – gerokai mažesnės.“