„Maisto banko“ akcijos metu ilgo galiojimo produktais žmonės galės praturtinti nepasiturinčiųjų gaunamą maisto krepšelį arba prisidėti aukodami lėšų kovai su maisto švaistymu.

Prisijungti prie akcijos ir ištiesti pagalbos ranką stokojantiems kviečiantis prekybos tinklas „Iki“ daugiau nei prieš 10 metų tapo pirmuoju prekybos tinklu, pradėjusi kovoti su maisto švaistymo problema ir didžiausiu rėmėju maistu, kuris nespėjamus parduoti produktus perduoda „Maisto bankui“.

„Tai buvo revoliucinis žingsnis, nes daugiau nei prieš 10 metų niekas negalėjo pagalvoti, kad prekybos tinklas galėtų kažkam atiduoti maisto produktus. Pirmieji žengėme šį žingsnį ir galime pasidžiaugti, kad šiuo metu mūsų pavyzdžiu seka praktiškai visi didieji Lietuvos prekybos tinklai, tad bendromis jėgomis sprendžiame maisto švaistymo problemą ir tuo pačiu prisidedame prie pagalbos stokojantiems“, – sako Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.

Maisto atliekos

Maisto banko“ savanoriai kasdien iš 228 prekybos tinklo parduotuvių surenka maisto produktus ir dar tą pačią dieną perduoda tiesiogiai žmonėms ar labdaros organizacijoms – valgykloms, vaikų dienos centrams, senelių namams, neįgaliųjų bendruomenėms. Vien 2020 m. prekybos tinklas perdavė 3 295 007 kg įvairaus maisto už daugiau kaip 5,84 mln. Eur.