Žalia pievelė, geras oras, šauni kompanija ir kepsninė – nuostabus vasaros savaitgalio scenarijus. Tačiau ką gi, be įprastų šašlykų, dar galima paruošti gryname ore? Pasirodo, daugybę skanių patiekalų, reikia tik iešmus pakeisti iešmeliais, o mėsą – kitais produktais. Prekybos tinklo „Iki“ maisto ek...
kk-projektas-ivairus
34 straipsnių
Jei namuose kalėdinės nuotaikos dar nejaučiate, užsukę į prekybos centrus kaip mat atsidursite pačiame švenčių įkarštyje – lentynose jau rikiuojasi šventiniai žaisliukai, girliandos ir, žinoma, kalėdiniai skanėstai.
Baugiausia metų naktis jau visai čia pat, tad pats metas pradėti jai ruoštis. Prireiks tik šiek tiek fantazijos ir Helovino vakarėlis taps nepamirštama atrakcija ne tik vaikams, bet ir suaugusiems.
Prekybos tinklas „Iki“ pirmasis Lietuvoje išbandė naujovę – už nueitus žingsnius pirkėjams pasiūlė nuolaidą vaisiams ir daržovėms įsigyti. Per beveik du mėnesius į nuolaidą jau spėta iškeisti 76,5 mln. žingsnių. O tai yra daugiau, nei reikėtų žingsnių norint apeiti aplink Žemės rutulį.
Duris atvėrusiame prekybos centre pirkėjų laukia naujovė: specialioje krosnyje kepamos autentiškos picos (9)
Klaipėdoje penktadienį duris atvėrusi neatpažįstamai pasikeitusi „IKI Vėtrungė“ parduotuvė pirkėjus pasitinka džiugiomis naujienomis ir kviečia paragauti specialioje krosnyje kepamų šviežių autentiškų picų.
Lietuviai išmeta stulbinamą kiekį maisto: trys žingsniai, kurie padės išvengti maisto švaistymo (14)
Laiku nesuvalgyti vaisiai ir daržovės, šaldytuve pernelyg ilgai užsigulėjęs varškės pakelis ar po spintelių revizijos į šiukšlių dėžę iškeliavusios kruopos – anaiptol ne retenybė. Skaičiuojama, kad kiekvienas lietuvis per metus išmeta apie 60 kg maisto, kuris dar galėtų būti suvartotas.
Prekybos tinklas žengė revoliucinį žingsnį ir tapo pavyzdžiu kitiems: prieš 10 metų tai atrodė neįtikėtina (2)
Skaičiuojama, kad pernai Lietuvoje žemiau skurdo ribos gyveno kas penktas šalies gyventojas, jų tarpe – senjorai, neįgalieji, gausios šeimos ar vieniši tėvai. Spalio 8–9 d. jau trisdešimt pirmąjį kartą vyks Lietuvą suvienijanti gerumo iniciatyva – rudeninė „Maisto banko“ akcija, prie kurios kviečiam...
Rudeniniai savaitgaliai kvepia obuoliais ir gardžiais pyragais. Trapi, burnoje tiesiog tirpstanti tešla ir dar karštas, minkštutėlis keptų obuolių įdaras – kas galėtų atsispirti tokiai pagundai? Tad šį penktadienį skelbiame pyragų savaitgalio pradžią ir kviečiame pasimėgauti naujais skoniais.
Varstydami šaldytuvo dureles ir svarstydami, ką gi tokio šį kartą suvalgius, ne visuomet susimąstome, kad ne visi turi prabangą rinktis. Daliai mūsų visuomenės gyventojų kasdien tenka balansuoti ties išgyvenimo riba nežinant, ar šiandien apskritai bus galimybė pasimėgauti sočiais pietumis ar vakarie...
Rudenį, subjurus orams, norisi vis daugiau laiko praleisti namuose, gaminant gardžiausius patiekalus. Tam dėkingas ir gausus daržovių derlius. Nors įvairiaspalves daržo gėrybes dažniausiai esame įpratę patiekti prie mėsos ir žuvies patiekalų, jos gali pasitarnauti ir gaminant originalius desertus, k...
Šį rudenį prekybos tinklo „Iki“ konditerijos skyriaus lentynose laukia gausybė saldžių naujienų. Prancūzas konditeris Thierry Lauvray žada, kad savo nuodėmingą gabaliuką ras kiekvienas, mat naujajame asortimente skonių įvairovės tikrai netrūks.
Maisto istoriją tyrinėjantis mokslininkas apie šaltieną: nustebsite, kaip prieš 200 metų buvo gaminamas šis patiekalas (6)
Šaltiena – vienas iš patiekalų, kurio retas lietuvis atsisako. Kaip ir skilandžius ar šaltibarščius, šaltieną mūsų tautiečiai valgo ir mielai svečius ja vaišina nuo neatmenamų laikų. Nors, atrodytų, šaltiena – neįmantrus patiekalas, kurio gaminimo procesas nėra itin kūrybingas, lietuviškos virtuvės ...
Nuo šiol po pasaulį keliaukite nepakilę nuo savo pietų stalo: šie rudens skoniai garantuoja nepamirštamus įspūdžius (2)
Jei šiais metais nespėjote aplankyti egzotiškosios Azijos, sudalyvauti tradiciniame vokiškame vakarėlyje ar nuvykti prie Viduržemio jūros, per daug nenusiminkite, nes kartu su atėjusiu rudeniu, į „Iki“ prekybos tinklo lentynas atkeliavo ir nauja kulinarinių gaminių serija „Pasaulio skoniai“, rašoma ...
Kuo kiekvienam lietuviui kvepia ruduo? Žinoma, kad obuoliais ir ką tik iškeptu gardžiausiu obuolių pyragu. Bus ir to, ir dar daugiau, – žada konditeris Thierry Lauvray, pristatydamas naujus rudens įkvėptus desertus.
Vaikštote ir smagiai leidžiate laiką gamtoje, o už surinktus žingsnius gaunate nuolaidą apsipirkti vaisiams ir daržovėms – skamba tiesiog nuostabiai, tiesa? Su tokiu įkvėpimu rudenį kviečia pasitikti Vlada Musvydaitė ir prekybos tinklas „Ikiׅ“.
Sodą iš močiutės perėmęs jaunasis ūkininkas sukūrė klestintį verslą – jo užaugintų obuolių tikriausiai ragavęs kiekvienas (28)
Pavasarį žydintys obelų sodai savo grožiu atima žadą, o vasarai persiritus į antrąją pusę jau džiugina ir sunokusiais obuoliais. Kokio obuolių derliaus galime tikėtis šiais metais, pasakoja didžiausio Dzūkijos obuolių sodo vadovas, tęsiantis močiutės įgyvendintą viziją.
Įvairiausių dietų tokia gausybė, kad vien populiariausioms suskaičiuoti tikrai neužteks nei rankų, nei kojų pirštų. Dietologai tik šypsosi: dietos dietomis, o kas iš tiesų galėtų padėti numesti svorio?
Pastarieji metai gerokai pakoregavo mūsų įpročius – dažnas įprato rečiau lankytis parduotuvėse, atidžiau planuoti savo meniu ir daugiau gaminti namuose. Pasak tinklaraščio „Čia Amelija“ įkūrėjos Amelijos Kuzmarskės, planuojant savaitinį meniu, galima sutaupyti laiko, nenuskriausti savo piniginės spo...
Karšti vasaros orai lepina ir džiugina, tačiau ką daryti, kad išpuoselėti kambariniai augalai atlaikytų karščius? O kaip tinkamai jais pasirūpinti, jei pasidžiaugti vasariškais orais lekiate ne tik savaitgaliui, bet ir ilgesniam laikui? Gėlių auginimo specialistė Oresta Dvarvytytė dalinasi naudingai...
Senovėje buvo tikima, kad norint gyventi sveikai ir energingai, trumpiausią metuose Joninių naktį būtina pasitikti gamtoje: šokant aplink laužus, braidant po rytinę rasą ir laukiant naują dieną pranašaujančių pirmųjų saulės spindulių.