Į Delfi studiją Thierry atkeliauja tikrai ne tuščiomis – net aštuoni naujai sukurti desertai iš tolo kviečia juos paragauti. Pyragai, vyniotiniai, tortai, tartaletės – pasirinkti bus iš ko tiek klasikinių skonių mėgėjams, tiek ieškantiems kažko naujo, pažadinančio skonio receptorius net iš giliausio miego.

„Kiekvieną rudenį pasitinkame pristatydami pirkėjams konditerijos naujienas, kurias kurdamas pasitelkiu visą išradingumą, o kartu įkvėpimo semiuosi ir iš gamtos. Šiais metais desertams ieškojau šiltesnių skonių – migdolai, griliažas, obuoliai man labiausiai kvepia rudeniu“, – sako „Iki“ konditerijos ekspertas Thierry Lauvray.

Konditeris pasakoja, kad Prancūzijoje, kaip ir Lietuvoje, vieni populiariausių desertų – obuolių pyragai. Tad naujai kurtoje desertų linijoje yra net du skirtingi variantai – trapios tešlos pyragas su obuoliais ir Prancūziškos dvasios įkvėpta tartaletė, įdaryta obuoliais ir cinamonu. Ar vėsų rudens vakarą galėtų būti kas nors geriau?

Desertų gausybėje pasirinkti bus iš ko ir norintiems pasilepinti šiek tiek sveikiau. „Jokios laktozės, miltų ar kiaušinių“ – burnoje tiesiog tirpstantį kavos ir bananų kremo desertą su vyšniomis pristato konditeris. Deserto pagrindą sudaro gaivus maskarponės ir grietinėlės kremas, pagardintas bananų tyre, kava ir migdolų drožlėmis.

Su pasididžiavimu T. Lauvray pristato ir prancūziško stiliaus migdolų putėsių tortą iš šokoladinio biskvito. Kaip pats sako, šis tortas – ypatingas ne tik savo išvaizda. Gaivus jogurtinis įdaras, švieži mango gabaliukai ir sūdytos karamelės įdaras kuria tobulą skonių balansą.

Kokių dar skanėstų šiam rudeniui paruošė žinomas konditeris, kviečiame žiūrėti projekto „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“ parengtame vaizdo įraše.