„Kartais turi tokius momentus, kai ateini ir nesukuri nieko. Tada turi kovoti su savimi.“ - kalbėjo vienas iš grupės narių Deividas Alejūnas-Corsalis.

Kaip laidoje teigė „8 Kambarys“ atlikėjai – kūrybinė krizė gali ištikti bene kiekvieną žmogų, todėl pateikiame kelis patarimus, kurie gali padėti įveikti ar bent jau kažkiek sumažinti šiuos nemalonius išgyvenimus.

1. Pailsėkite: nepamirškite leisti sau gerai išsimiegoti ir tiesiog atsipalaiduoti, nes pernelyg didelis spaudimas gali slopinti kūrybinius gebėjimus. Išbandykite meditaciją, kvėpavimo pratimus, paklausykite klasikinės muzikos, ar išbandykite kitokius įtampos mažinimo pratimus.

2. Keiskite aplinką, ieškokite naujų įspūdžių: nauja aplinka gali paskatinti naujus požiūrius ir idėjas. Išeikite pasivaikščioti gamtoje, aplankykite meno galeriją, pabandykite pakeisti darbo vietą. Kartais aplinkos pakeitimas gali padėti įsikvėpti naujų idėjų.

3. Pasidomėkite kitais menininkais ir nebijokite pasidalinti išgyvenimais: bendravimas su kitais menininkais gali suteikti naują perspektyvą ir įkvėpti jūsų kūrybinį procesą. Pasidalinkite savo patirtimi, ieškokite paramos ir įkvėpimo iš bendraminčių, kurie gali padėti įveikti kūrybinę krizę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją