O. Enwereji socialiniuose tinkluose dažnai skelbia įvairius įrašus apie Vilnių, Lietuvą, taip kviesdama kitus apsilankyti mūsų šalyje, reklamuodama tai, ką turime geriausio. Visgi tai darydama ji susilaukia ne tik pozityvių žinučių ir palaikymo, priešingai – neigiami komentarai jai neleidžia jaustis saugiai Lietuvoje. Savo išgyvenimais ji pasidalijo su savo sekėjais, o Delfi susisiekus su ja pačia – ji sutiko pasidalinti istorija ir su portalo skaitytojais, tikėdamasi, kad „tai padidins informuotumą apie šias problemas bei prisidės prie kovos su elektroninėmis patyčiomis“.

„Suprantu, kad dėl to, jog tai vyksta ne jums, gali būti sunku suvokti žalos mastą, todėl dažnai sulaukiu žinučių ir komentarų, kuriuose sakoma: „Tiesiog nekreipkite į juos dėmesio“. Tačiau, jei būtumėte mano vietoje, daugelis iš jūsų negalėtų ištverti to, ką aš išgyvenu internete. Kalbame ne apie vieną ar du komentarus – net ne apie dvidešimt. Kalbame apie daugiau nei 300 neigiamų, rasistinių ir įžeidžiančių komentarų bei daugiau nei 1000 nežmoniškų replikų.

Manau, kad nieko blogo niekam nepadariau. Jei ką nors ir padariau, tai prisitaikiau ir su didele pagarba priėmiau Lietuvos kultūrą, tačiau sulaukiu didžiulės neapykantos.

Šis nesiliaujantis priekabiavimas pradėjo daryti įtaką mano darbui, kūrybiškumui, produktyvumui ir emocinei sveikatai. Anksčiau buvau labai linksmas žmogus, bet kad ir kokia pozityvi stengčiausi būti, situacija dėl to nesikeičia.

Dėl šios priežasties nusprendžiau neskelbti nieko, kas būtų palanku Lietuvai ar ją reklamuotų. Mano šeima pradeda nerimauti dėl mano saugumo, o dėl tiek daug neapykantos, nukreiptos prieš mane internete, man pasidarė baisu vaikščioti vienai lauke ar eiti į nuošalias vietas. Nuolat galvoje sukasi mintis: „O kas, jei jie mane atpažins ir užpuls?“ Nė vienas žmogus neturėtų gyventi su tokia baime“, – kraupiais išgyvenimais pasidalijo turinio kūrėja.

Anksčiau moteris dalijosi Lietuvą reklamuojančiu turiniu savo socialinių tinklų paskyrose: