Dakare jau ne vienerius metus dalyvaujantis B. Vanagas šiose varžybose jau turi labai daug patirties, tačiau vos 24-erių R. Baciuška jau gali pasidžiaugti net trimis „beduinais“ – pirmųjų vietų statulėlėmis iš Dakaro. Kokiomis aplinkybėmis ir ar pavyktų jaunajam lenktynininkui įveikti B. Vanagą?

„Jeigu man pavyktų išvažiuoti su automobiliu, draugiškai įveikčiau. Tai priklauso kartais ne nuo manęs – technika, mano klaida“, – atsako jis.

Nors laidos pašnekovas teigia girtis nemėgstantis, tačiau faktai kalba tarsi patys už save:

„Trys „beduinai“, du kartus pasaulio čempionas, dvidešimt keturi metai – yra faktai. Ir čia ne tiesiog, kad aš gulėjau ant sofos ir atėjo Dakaro taurė“.

Nors įspūdingų pasiekimų sportininkui netrūksta, tačiau aplinkiniai jam bando įkasti kandžiomis replikomis: teigia, kad pirma vieta Dakare ir kiti apdovanojimai galėjo būti nupirkti. R. Baciuška mano, kad tai – žodžiais besiskleidžiantis pavydas.

„Kunkuliuoja, kad tokie yra žmonės. Aš už Tauragę važiuoju, už savo miestelį, tai palaikyk, kodėl tau turėtų būti pavydu? Ką aš blogo esu padaręs? Žmonės nemoka džiaugtis už kitus. Jie moka džiaugtis, kai tau nepasisekė“, – atsidūsta jis.

Tokios pavydo kupinos replikos lenktynininkui dažnai sukelia neigiamus jausmus, kadangi jis garsina savo miestelio ir visos Lietuvos vardą visame pasaulyje, tačiau aplinkiniai randa tik priežasčių pavydėti, o ne palaikyti.