Bristolio universiteto studentė Emily Broadwell išsiruošė į dviejų savaičių kelionę į Signy salą – vieną atokiausių vietų Žemėje.

Ji ir dar penki žmonės gyvens buvusioje banginių medžioklės stotyje, kurią nuo 1947 m. tyrimams naudoja Britų antarktinės tarnybos (BAS).

Mikrobų gyvybės tyrimai atokiose vietose padeda mokslininkams sekti klimato kaitą labiausiai paveiktose vietovėse.

M. Broadwell yra ledynų mikrobiologė, o jos tyrimuose daugiausia dėmesio skiriama tam, kaip organizmai gali prisitaikyti gyventi žemoje temperatūroje, esant dideliam apšvietimui ir ribotam maistinių medžiagų kiekiui.

Antarktida

„Ilgą laiką žmonės nemanė, kad ten egzistuoja kokia nors mikrobinė gyvybė, tačiau akivaizdu, kad per pastaruosius porą dešimtmečių ši tyrimų sritis labai suaktyvėjo“, – sakė M. Broadwell.

Signio sala yra už 370 mylių (595 km) nuo likusios Antarktidos pusiasalio dalies.

Tyrėjų grupė BAS bazėje liks iki balandžio mėnesio, kai ji bus uždaryta žiemai, nes temperatūra nukris iki -44C.

„Daug žmonių sakė, kad tai „gyvenimo kelionė“. Bet aš tikiuosi, kad galėsiu grįžti dar kartą, todėl pamatysime, kaip seksis“, – sakė M. Broadwell.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją