Alytaus „Jotvingių“ gimnazijos abiturientai vieningai sutinka: tai labai svarbi diena jų gyvenime, tačiau dar iki šiol sunku suvokti, kad tai – vieno gyvenimo etapo pabaiga.

„Iki šiol sunku suvokti, jog viskas eina į pabaigą. Stebėdama šventę jaučiausi lyg ji būtų ne mano, o aš esu tik žiūrovas“, – teigė „Jotvingių“ gimnazijos mokinė.

Pačia svarbiausia paskutinio skambučio šventės dalimi tapo jautrus mokinių pasirodymas. Jam jaunuoliai ruošėsi daugiau nei tris mėnesius. Nors repeticijos išvargino, tačiau tai buvo labai laukiama kiekvienos dienos dalis.

„Repeticijos tikrai išvargindavo, bet po jų išeidavome pasikrovę naujos teigiamos energijos“, – džiaugiasi abiturientė Karolina.

Abiturientų valsas šventės dieną privertė išspausti ašarą ne vienam žiūrovui. Abiturientai sutiko, kad tai buvo labai jautri akimirka ir jiems patiems:

„Jausmas labai keistas, džiugu šokti, bet ir liūdna palikti, nes visi tapome viena komanda tiek su mokiniais, tiek su mokytojais. Šokis tikrai parodė kokie artimi žmonės gali būti net nepažįstamieji. Ryšys su šokių partneriu taip pat buvo labai stiprus, atrodo jautėme, supratome, papildėme vienas kitą ir taisėm visas klaidas kartu“, – emocijomis dalijosi Karolina.

Jai antrino ir Gabrielė: „Liūdna išties, nes mokykla man tapo antri namai“.

Šokį galite išvysti ir jūs

Alytaus „Jotvingių“ gimnazijos gimnazistų valsas šiais metais buvo ypatingas. Jo metu skambėjo Alytaus muzikos mokyklos simfoninio orkestro „Svajonė“ atliekama muzika, o ją papildė nuostabaus balso savininkė Julija Elžbieta Grigaliūtė. Šokio mokytoja ir choreografijos autorė – Deimantė Raižienė! Visą pasirodymą galite pamatyti čia!