„Jeigu būčiau (Delfi – Vilniuje), tai būtinai nueičiau“, – teigia A. Užkalnis.

Laidos pašnekovas prisimena, kad dar prieš 10-15 metų LGBT bendruomenės renginiai buvo visai kitokie, nei yra dabar: šventinės nuotaikos tuo metu dar tikrai nebuvo.

„Jie buvo labai irzlūs ir konfliktiniai. Pasakyčiau, netgi konfliktiniai iš abiejų pusių. Man yra nuostabu, kad tai pasikeitė: iš vienos pusės yra linksmi žmonės, kurie ateina į renginį, o iš kitos pusės nepasakyčiau, kad irgi labai pikti – linksmi, tik kitas pasipriešinimo teatras, bet visame tame man yra labai karnavalinė ir geranoriška atmosfera“, – teigia apžvalgininkas.

Jo nuomone, LGBT eitynės kasmet pritraukia vis daugiau žmonių, kadangi šis renginys pasikeitė iš esmės, o apie konfliktus, muštynes niekas jau seniai negalvoja.

Kodėl į šį renginį reikėtų ateiti šeimoms su vaikais?

Nors LGBT eitynės jau tapo labai pozityvia ir spalvinga eisena, tačiau visuomenėje iki šiol kyla įvairių nuomonių apie šį renginį, o ypatingai dažnai skamba tėvų, auginančių mažamečius vaikus, klausimas: kaip visa tai paaiškinti savo vaikams? Užkalnis turi atsakymą:

„Jeigu žmonės abejoja, kaip tai paaiškinti vaikams, kad, pavyzdžiui, vyras yra su vyru, moteris su moterimi, tai kaip tik yra labai gera proga atvesti vaikus, jiem parodyti ir paaiškinti. Gal ir tie dalyviai galėtų su vaikais pasisveikinti“, – pataria jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją