Advento kalendorius kitaip

Advento kalendorius – puikus būdas pradėti ruoštis didžiausioms metų šventėms. Jei šiais metais šventes ketinate pasitikti praktiškai, užuot pirkę advento kalendorius, susikurkite alternatyvų variantą patys.

Advento dėžutėms puikiai tiks senos pakuotės ar popieriniai maišeliai, kuriuos nudažę ar kitaip papuošę, gausite žaismingus namelius. Būkite išradingi – į dėžutes visai nebūtina dėti vien tik skanėstus. Mažiesiems puikiai tiks nedideli žaisliukai, kolekcinės figūrėlės, paaugliams – plaukų aksesuarai, mini higienos priemonės. Žinoma, jei šeimoje yra dievinančių šokoladą, nepagailėkite ir jo.

Girliandos iš medžiaginių audinių

Jei namuose turite senų ir nenaudojamų skarelių, skarų ir šalikų arba nesunkiai jų galite gauti apsilankę pas savo tėvus ar senelius, pabandykite prikelti juos antram gyvenimui – sukurkite išskirtinę girliandą.

Kalėdiškiausios spalvos, žinoma, yra raudona, žalia, tamsiai violetinė, mėlyna. Riškite perlenktas skareles vieną prie kitos kol gausite vientisą girliandą. Šią puošmeną galite pasikabinti virš židinio, lango ar bet kur kitur, kur jums atrodo gražu.


Dekoracijos iš džiovintų vaisių

Greičiausiai nerasite labiau ekonomiškesnio būdo papuoši Kalėdų eglutę, nei naudojant orkaitėje džiovintus vaisius. Ne veltui tokias dekoracijas mėgo mūsų seneliai – pigu, gražu ir kvapas kerintis.

Mandarinai – Kalėdų klasika, tad juos rinkitės džiovinimui. Padarykite kelis pjūvius vaisių išorėje nuo viršaus iki apačios ir įdėkite keliolikai minučių į įkaitintą orkaitę. Tokiu būdu mandarinai greičiau išdžius ir skleis daugiau saldaus kvapo. Džiovintus vaisius perverkite virvele per viršų ir suformuokite kilpą, tuomet kabinkite ant eglutės, vainiko ar girliandos.

Nykštukinė eglutė

Metas skirti dėmesio ir pagrindinei Kalėdų puošmenai. Jei norite namuose natūralios eglės, tačiau neturite pakankamai vietos ar biudžeto pilno dydžio medžiui savo svetainėje, įsigiję keletą šakelių, mažesnę jos versiją galite pasigaminti patys.

Formuodami šakeles, sudėkite jas į vazą ar indą taip, lyg šios atrodytų kaip nykštukinė eglutė. Tuomet tais pačiais džiovintais vaisiais, cinamono lazdelėmis, kankorėžiais ar kitomis mažomis dekoracijomis papuoškite medelį. Ir visai nesvarbu, kokio dydžio eglutė, kalėdinis kvapas jūsų namų tikrai neaplenks.

„Zero waste" eglė

Eglutei pasigaminti nebūtinos net ir eglės škos . Tiesa, šios skarotosios gamybai prireiks paprastų, belapių, skirtingo ilgio medžio šakų, kurių nuo žemės galite pasirinkti miške, taip pat tvirtos, ilgos virvutės.

Išdėliokite šakas nuo mažiausios iki didžiausios – taip, lyg šios primintų trikampę eglės formą. Tuomet virvutę riškite prie kiekvienos šakos keliose vietose, o viršūnėje suformuokite kilpą, kuria galėsite eglutę pakabinti prie sienos. Medžio šakas galite nudažyti, pavyzdžiui, baltai, o ant jų kabinti įvairiausias dekoracijas, kurias naudotumėte įprastos eglės puošimui.


Stiklainiai žvakidės

Jei kažkur spintelėje guli keli nenaudojami stiklainiai – jums labai pasisekė, nes vos per porą minučių juos galite paversti magiškomis žvakidėmis.

Maždaug iki pusės stiklainius pripildykite smėliu, miltais, druska ar kita biria konsistencija, kuri primintų sniegą. Jei turite seną spalvotą girliandą, panaudokite ją blizgučių gamybai. Girliandą sukarpykite smulkiai ir gautus blizgučius su klijais priklijuokite prie stiklainio kraštų. Klijuoti ir puošti stiklainį galite ir kitomis smulkiomis dekoracijomis, pavyzdžiui, eglės šakelėmis. Galiausiai į stiklainį įdėkite nedidelę žvakutę.

Snaigės ir kitos dekoracijos iš popieriaus

Tikriausiai daugelis vaikystėje iš popieriaus karpydavote įvairiausias snaiges ir kitokias kalėdines puošmenas. Kodėl gi to neprisiminus ir šiais laikais? Jei turite nuo praėjusių švenčių užsilikusių popierinių servetėlių ar kitokio spalvoto popieriaus, griebkite žirkles ir pirmyn prie darbo!

Snaigės, elniai, rogutės ir kiti kalėdiniai atributai iš popieriaus gali tapti puikia puošmena ant tuščios sienos ar langų. Galite derinti tiek ryškias spalvas, tiek ir vienspalvius atspalvius – viskas priklauso nuo jūsų fantazijos. Na, o jei pritrūkote idėjų ar norite sukurti kažką išskirtinio – internete netrūksta puikų pamokėlių, kaip pasigaminti akį traukiančias kalėdines puošmenas.