Šįkart „Maxima“ iššūkyje G. L. Demarco susipažino su tradicinės suvalkietiškos virtuvės pasididžiavimu – barščiais su auselėmis. Recepto paslaptis glūdi ypatingame sultinyje, gautame iš geras dvi valandas verdamos jautienos su kaulu.
Nors šiam receptui prireiks kantrybės, barščiai su „auselėmis“ leis pasimėgauti tikro rudens skoniu – šviežių daržovių, gero sultinio ir grybų deriniu.
„Labai sotu. Čia visko yra. Šaltą rudens vakarą – tobulas patiekalas“, – paragavęs sriubos, išmėginti receptą namuose kviečia šefas G. L. Demarco.
Reikės:
Burokėliai – 750 g
Jautiena su kaulu – 350 g
Vanduo – 1 l
Džiovinti baravykai – 200 g
Svogūnai – 2 vnt.
Česnakai – 2 skiltelės
Riebalai – 1 v. š.
Kiaušinis – 1 vnt.
Miltai – 1 stiklinė
Vanduo – 1/3 stiklinės
Druska, kmynai, krapai, pipirai, grietinė, aliejus
Ruošimas:
Druska ir pipirais įtriname jautieną su kaulu, tuomet 10-15 minučių kepame ir leidžiame apskrusti orkaitėje, 200oC temperatūroje.
Į puodą pilame aliejaus, čia pakepiname pasmulkintą svogūną, česnakus ir kmynus. Ant viršaus sudedame orkaitėje kepintą jautieną. Užpylus vandens, virti 2 val.
Tuomet į puodą keliauja nulupti burokėliai. Sriuba turėtų virti dar 1 val., o į tą laiką galima paruošti džiovintais baravykais įdarytas auseles.
Įdarui reikės karštame vandenyje išbrinkusių džiovintų baravykų – juos susmulkiname kartu su svogūnu ir pakepiname riebaluose, geriausiai tam tiks taukai. Apkepusius baravykus ir svogūnus paliekame pravėsti, o tuomet juos dėliojame ant tešlos skrituliukų. Išdėliojus įdaro masę, sukabiname tešlos skrituliuko kraštus ir užspaudžiame juos pirštais. 5 minutes paverdame auseles sūdytame vandenyje.
Grįžtame prie sriubos – jai išvirus, ištraukiame burokėlius, juos pjaustome į lėkštę. Į ją keliauja ir nuo kaulo nuimta, pasmulkinta mėsa, viskas apipilama perkoštu karštu sultiniu. Virtas auseles taip pat dedame į lėkštę, viską papuošiame krapais ir pagardiname šaukštu grietinės. Skanaus!