Bandydami sutaupyti, išleidžia daugiau

Užsukę į pamėgtą parduotuvę tikrai pastebėsite ne vieną pirkėją, nuolatos žvilgčiojantį į pirkinių sąrašą. Tai – vienas seniausiai naudojamų sumanaus apsipirkimo triukų, leidžiančių gerokai sumažinti išlaidas. Juk kartais nė nepastebim, kiek pinigų paliekam parduotuvėse neplanuotiems pirkiniams: į pirkinių krepšelį keliauja dėmesį patraukę skanumynai, o ir patraukliems kainų pasiūlymams ne visada atsispiriam.

Gerai, jei su akcija sumedžiojote produktą, kurio ir taip reikėjo. O jeigu ne, tuomet pirkdami neplanuotus pirkinius pralaimite. Perpus pigiau kainuojanti prekė visada traukia, tačiau nepamirškite – tokiais atvejais 50 proc. ne sutaupote, o juos išleidžiate.

Prekybos tinklo „Iki" komunikacijos vadovė Vaida Budrienė antrina: parduotuvėse taikomos akcijos visuomet masina pirkėjus, tad prekės su nuolaida į pirkėjų krepšelius keliauja kur kas dažniau, nei įprastai.

„Atsižvelgdami į pirkėjų įpročius bei poreikius, kiekvieną savaitę siūlome patrauklias nuolaidas skirtingiems šviežiems ir ilgo galiojimo maisto produktams. Tai – puikus būdas pigiau įsigyti ne tik būtiniausių, bet ir prabangesnių produktų, kuriems įprastai galbūt ir neišlaidautumėte", – sako V. Budrienė ir prieš keliaujant apsipirkti pataria pirmiausia peržiūrėti, kokias akcijas šią savaitę siūlo jūsų pamėgtas prekybos tinklas. Išsirinkus patraukliomis kainomis viliojančius produktus bus paprasčiau iš anksto suplanuoti pietų ar vakarienių meniu visai savaitei.

Gaminti namuose – ne visada geriausias pasirinkimas

Dirbantieji biuruose nemažą pinigų sumą išleidžia pietums viešojo maitinimo vietose. Rinkdamiesi namuose gamintą maistą galite ženkliai sutaupyti, tačiau tai – ne vienintelis sprendimas. Naminiu maistu galima mėgautis ir nestoviniuojant prie puodų.

„Pastebime, kad pirkėjų įpročiai metams bėgant keičiasi – jei anksčiau buvo įprasta maistą gaminti patiems namuose, dabar vis daugiau lietuvių vietoj sukimosi virtuvėje renkasi profesionalų jau pagamintus kokybiškus patiekalus", – sako V. Budrienė.

Gaminimas namuose – geras pasirinkimas tiems, kurie jau įgudę tinkamai apskaičiuoti reikiamus produktus. Kitais atvejais laiku nesunaudoti produktai keliauja tiesiai į šiukšlinę. Statistika rodo, kad kiekvienas lietuvis kasmet išmeta apie 60 kg maisto, kuris dar galėtų būti suvartotas. Tai – ne tik išteklių, bet ir pinigų švaistymas.

Prekybos tinklų kulinarijos skyriuose rasite tikrai plačią patiekalų įvairovę, tad verta paskaičiuoti, kas kainuos pigiau – profesionalų jau pagamintas gardus Kijevo kotletas ar laikas bei energija, kurį turėsite skirti gamindami jį patys namuose.

Papildomas privalumas – galimybė atrasti naujus skonius. Galbūt su kugeliu dviračio ir neišrastumėte, tačiau jau minėto Kijevo kotleto su bolivinių balandų įdaru ar vegetariškų balandėlių su bulvių koše ir pievagrybiais namuose gaminti tikriausiai nesugalvotumėte. Tad sumaniai taupydami galite atrasti šį tą naujo, o ir gardaus kepsnio į riekę batono su sviestu iškeisti nereikės.


Šaltinis
Temos
Projektas „Sumanaus taupymo planas“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją