Dairosi geriausių pasiūlymų
Kaip pastebi prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė, nemaža dalis pirkėjų į parduotuvę ateina iš anksto pasiruošę – su pirkinių sąrašu rankose ir spėję peržiūrėti geriausius pasiūlymus, mat pirkinių planavimas pagal kainų leidinius – pirkėjų jau pamėgtas ir veiksmingas būdas sutaupyti.
„Mėgstamas produktas už kone perpus mažesnę kainą – pasiūlymas, kurio greičiausiai nepraleistų ne tik taupaus apsipirkimo entuziastai, bet ir tie, kurie įprastai į kainas nesižvalgo. Juk mažiau išleisti visuomet malonu, net jei taupyti ir neketinote. Kiekvieną savaitę stengiamės pasiūlyti kuo patrauklesnes kainas įvairioms produktų grupėms, tad ne tik būtiniausių, bet ir prabangesnių produktų bei prekių pirkėjai gali nusipirkti išties pigiau“, – sako V. Budrienė.
Gardiems karbonadams – kiaulienos mentė
Lengvai paruošiama, skani ir nebrangi – kiauliena karaliauja ir ant kasdienio, ir ant šventinio stalo. Juk iš šios universalios mėsos gimsta patys įvairiausi patiekalai – vėsiais rudens vakarais šildantys troškiniai, įvairūs gardžiausi kepsniai. Kiaulienos sprandine, mente ar nugarine lietuviai mėgaujasi tikrai dažnai. Skaičiuojama, kad šios mėsos vienas lietuvis suvalgo apie 50 kg per metus – pastebimai daugiau nei kitų mėsos rūšių.
Mėgstantys mėsos kepsnius puikiai žino – svarbiausia patiekalo paslaptis yra tinkamai pasirinkta mėsa. Jei norite išsikepti tikrai skanius karbonadus, į pirkinių krepšelį dėkite kiaulienos mentę. Ji turi šiek tiek riebalo, todėl net ir ilgiau pabuvojusi kaitroje nepraranda drėgmės, o tinkamai iškepta kiauliena sultinga ir minkšta – tiesiog tirpsta burnoje
Taip pat reikės šiek tiek česnako, majonezo, kiaušinio ir maltų džiūvėsėlių. Kepimui – šlakelio aliejaus, garnyrui – šviežio derliaus bulvių ir pasirinktų daržovių.
Karbonadai džiūvėsėlių apvalkale
Į indelį įdėkite kelis šaukštus majonezo ir įspauskite 3-4 skilteles česnako. Viską gerai išmaišykite ir palikite maždaug 10 minučių pastovėti – leiskite česnako skoniui įsigerti.
Tuo tarpu supjaustykite kiaulienos mentę į maždaug 1 – 1,5 cm storio pjausnius ir gerai išmuškite, kad jie būtų kuo plonesni. Kiekvieną kiaulienos gabaliuką iš abiejų pusių patepkite česnakiniu majonezu.
Įkaitinkite keptuvėje aliejų. Kiaulienos pjausnius pamirkykite kiaušinio plakinyje, apvoliokite maltuose druska ir juodaisiais pipirais gardintuose džiūvėsėliuose (pačios mėsos prieskoniais barstyti nereikia) ir dėkite į keptuvę. Kepkite iš kiekvienos pusės maždaug po pusantros minutės, kol karbonadai įgaus rusvą auksinį atspalvį ir taps traškūs.
Mėgaukitės gardžiais karbonadais su virtomis ir apkeptomis šviežio derliaus bulvėmis bei daržovėmis ar salotomis.