Socialiniuose tinkluose pamatę įspėjimą, kad karvių pašare naudojamas priedas neva gali sukelti vėžį ir nevaisingumą žmonėms, dalis britų suskubo išpilti savo turimą pieną į kanalizaciją ir boikotuoti gamintoją. Tačiau „Melo detektorius“ paaiškina, kodėl nevertėtų tikėti šia melaginga informacija.
mėsa
836 straipsnių
Mėsa – gyvūnų audiniai, naudojami maistui, daugiausiai raumenys.
„Anksčiau viskas buvo geriau ir sveikiau“ – populiarių įsivaizdavimų apie mūsų protėvių mitybą ir gyvenimo būdą leitmotyvas. Paleodieta, išpopuliarėjusi pastaraisiais metais, piešia idiliškos praeities paveikslą, kai žmonės valgė tik natūralius maisto produktus ir nežinojo šiuolaikinių ligų.
Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, viena iš populiariausių mėsos rūšių – vištiena. Ją paprasta pagaminti, o patiekalai gali būti tokie įvairūs, kad patiks ir vaikui, ir išrankiausiam gurmanui. Jau 60 metų veikiantis „Vilniaus paukštynas“ vištieną lietuviams siūlė dar tada, kai buvo įprasta pirkti ...
Šį rudenį didžiausioje Baltijos šalyse mėsos perdirbimo įmonių grupėje „BIOVELA Group“ pradeda veikti antra skerdimo linija. Įmonės vykdomasis direktorius Žilvinas Lenktaitis sako, kad naujos moderniausios Baltijos šalyse skerdimo linijos gamybos procesai ir inovacijos leis užtikrinti aukščiausią ki...
Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijoje (VDU ŽŪA) rugsėjo 26–28 dienomis vyko kasmet inovacijomis stebinanti specializuota gyvulininkystės paroda „Gyvulininkystė 2024“. Šiųmete jos ašimi tapo dvi dienas dėmesį traukusi mokslinė praktinė konferencija „Tvarioji gyvulininkystė: iššūkiai ir...
„Dvaro mėsos“ direktorius apie grandiozinius planus: atidarysime dar vieną parduotuvę, gamybą didinsime penkiskart (17)
Alytaus rajone įsikūrusi „Dvaro mėsos“ įmonė užsiima mėsos gaminių gamyba, paruošimu ir realizavimu. Atvėrusi dvi savo tinklo parduotuves, netrukus ji atidarys ir trečiąją, pačią didžiausią. Jos vadovas ir įkūrėjas Edgaras Mazaliauskas pasakoja, kad įmonės planuose – ir didžiulė plėtra, kurios dėka ...
Infliacija jau kuris laikas nebešuoliuoja tokiais tempais, kokius stebėjome prieš kelerius metus, tačiau bendras kainų lygis ir toliau išlieka aukštas, ypač tai pastebima perkant maistą. Vis dėlto dar yra prekių, kurias galima nusipirkti neišleidus nė euro. „Delfi“ patyrinėjo, kokia šiandien yra vie...
Naujausias tyrimas: nustatyta, kokį produktą vartojant didėja tikimybė susirgti 2 tipo cukriniu diabetu (3)
Kembridžo universiteto mokslininkai nustatė, kad vartojant šį produktą vos 50 gramų per dieną, rizika susirgti antro tipo cukriniu diabetu išauga 15 proc.
Susiruošėte į gamtą ir norite greitai ir lengvai paruošiamo patiekalo puikiam laikui gryname ore? Sultingos ir gardžios vištienos blauzdelės – vienas geriausių pasirinkimų.
Sojos, migdolų ar kitų riešutų pienas, baltyminiai batonėliai – novatoriški ir sveiki produktai vis labiau skinasi kelią šalies gyventojų mitybos žemėlapyje. Alternatyvių baltymų produktų tik daugės – mokslininkai jau kurį laiką tobulina mėsos auginimo procesą laboratorijose. Tai leis kiekvienam pas...
Sultinga ir minkšta, nes sočiai išsimaudžiusi gardžiame marinate – beveik neabejojame, kad šį kiaulienos nugarinės kepsnio receptą tikrai išsisaugosite.
Mėsainis – vienas populiariausių grilio patiekalų. Greitai paruošiamas, nesunkiai pagaminamas, sotus ir labai skanus. Imkimės darbo.
Vištienos mėgėjai ir mėgstantys gaminti gamtoje, sukluskite! Nusiteikite ne tik ragauti, bet ir puotauti – lengvai paruošiami gardūs ir aromatingi sparneliai su jogurtiniu padažu.
Identiškus dvynius ir jų mitybą ištyrę mokslininkai padarė išvadą, kodėl vienas iš jų sensta greičiau? (2)
Naujausio tyrimo metu mokslininkai nustatė, kad, norint sulėtinti biologinio amžėjimo spartą, pakanka iš savo mitybos raciono laikinai pašalinti tam tikrus maisto produktus. Pažymima, kad toks pokytis labai naudingas širdžiai, kepenims, hormonų ir uždegimų slopinimo sistemoms.
„Krekenavos agrofirmos“ direktorius apie žemas maržas ir neužtikrintumą: iš Lietuvos išeina daug pinigų (6)
Vienos didžiausių mėsos perdirbimo įmonių Baltijos šalyse UAB „Krekenavos agrofirmos“ generalinis direktorius Linas Grikšas sako, kad tai yra labai žemų maržų verslas, o kiekviena padaryta klaida įmonei kainuoja labai daug. Jis atvirai skaičiuoja, kiek reikia parduoti, kad grynasis pelnas perkoptų m...
Jei dar nespėjote šią vasarą pasilepinti gardžiu gamtoje ruoštu maistu arba ieškote alternatyvų jau kiek pabodusiems šašlykams, turime kaip tik jums skirtą receptą. Brandintos jautienos antrekotas nepaliks abejingų net ir didžiausių grilio gurmanų.
Jei susiruošėte į gamtą, tačiau pamiršote pagalvoti apie maistą, mes tai padarėme už jus. Šiuos jautienos nugarinės kepsnius išsikepsite greitai ir paprastai, o skonis – nepaliks abejingų.
Socialinių tinklų naudotojai dalijasi nuotrauka iš interneto svetainės, kurioje teigiama, kad 13 šalių pasirašė sutartį sunaikinti maisto atsargas, o tai sukels pasaulinį badą. „Melo detektorius“ patikrina šią informaciją.
Vasarą kepimui grilyje skirtus mėsos patiekalus išbando net ir tie, kurie suktis virtuvėje įprastai ne itin mėgsta. „Norfos“ vyr. mėsininkas Dainius Bartošius pastebi: nors tradiciškai lietuviai dažniausiai renkasi kiaulienos šašlykus ir marinuotus kepsnius, į pirkinių krepšelius vis dažniau keliauj...
Minkštai ir sultingai grilyje keptai mėsai reikia tinkamo garnyro – jei virtos ar lauže keptos bulvės kiek pabodo, ant iešmelių verkite paprikas, pievagrybius ir kitas šviežio derliaus gėrybes. Įgavusios lengvo dūminio aromato, keptos daržovės taps sveiku, labai skaniu ir lengvai paruošiamu garnyru....