Mišlenai čia nevaikšto. Žvaigždės ant restoranų stogų nekrenta. Čia Nemuno užliejamos pievos ir Mažosios Lietuvos vokiški peizažai.
Karbonadas
11 straipsnių
Vienas garsiausių Lietuvos kontrabandininkų Karbonadas Rusijoje stato kariams reabilitacijos centrą: toje pačioje šalyje įstrigęs partneris išklojo nemalonią tiesą (11)
Ilgus metus pogrindyje tyliai tūnojęs garsusis Lietuvos kontrabandininkas Artūras Tamulionis, geriau žinomas Karbonado pravarde, vėl pasižymėjo naujose istorijose – su rusišku kvapeliu. Jos driekiasi nuo Lietuvos iki Rusijos.
Prognozuotas nakvynės bei maitinimo kainų Palangoje šuolis išgąsdino ne visus. Savaitgalį vykstantis festivalis „Myliu Palangą“ sutraukė tūkstančius svečių, kurie nesibaido už nakvynę mokėti po kelis šimtus eurų.
Ar kada susimąstėte, kuo skiriasi ir kuo panašūs yra šniceliai, karbonadai bei muštiniai? Visų pirma, visiems šiems patiekalams dažniausiai pasirenkamos tos mėsos dalys, kurios yra be kaulo. Todėl jie dažnai kepami iš vištienos ar kalakutienos krūtinėlės, kiaulienos, veršienos bei jautienos išpjovos...
Sotus burnoje kone tirpstantis karbonadas, patiektas su virtomis ir paskrudintomis šviežio derliaus bulvėmis – kas gali būti geriau savaitgalio pietums ar vakarienei? O jeigu jau spėjote įgusti sumaniai apsipirkti, tuomet džiaugsis ne tik skrandis, bet ir piniginė, mat pagavę puikų kainos pasiūlymą ...
Turite firminį savo kepsnio receptą, kuris niekada neapvilia, o šeimyna visada lieka patenkinta? O gal jau atėjo metas išbandyti šį tą naujo. Skanaus!
Karbonadas, arba tiesiog muštas mėsos kepsnys, yra tokia virtuvės klasika, kad daugeliui jau kelia žiovulį, o miestiečiams, hipsteriams – gal ir pasibjaurėjimą. Vargiai rasite jo receptą ir šiuolaikiškose taip gausiai leidžiamose lietuviškose kulinarijos knygose. Priežastis paprasta: jis nebemadinga...
Neretai ragaujant tradicinio lietuviško karbonado, atrodo, kad jį ruošė mažiausiai penki virėjai: keturi tempė iš visų kraštų, o penktasis plakė kūju tol, kol mėsa tapo plona lyg popierius. Ir paskui dar ilgai kepė dideliame kiekyje aliejaus.
Neretai ragaujant tradicinio lietuviško karbonado, atrodo, kad jį ruošė mažiausiai penki virėjai: keturi tempė iš visų kraštų, o penktasis plakė kūju tol, kol mėsa tapo plona lyg popierius. Ir paskui dar ilgai kepė dideliame kiekyje aliejaus.
Naujųjų metų išvakarėms reikia kai ko linksmesnio, net ir linksmesnės restorano kritikos. Jau pakankamai buvome rimti šiemet, gana jau dabar. Pakankamai buvo rimtų restoranų, labai įkvėptai ir idėjiškai dirbančių restoranų, pakankamai egzotinių restoranų, pakankamai paprastų restoranų su pigiu maist...
Vakar jis kartu su vadinamosiomis „torpedomis“ ėjo grobti žmonių, šiandien jį, kaip labai svarbų liudytoją, saugo valstybė. Jo pasakojimai pareigūnams padėjo atskleisti šimtus nusikaltimų, kuriuos, įtariama, įvykdė šiuo metu už grotų esantys nusikalstamo susivienijimo, praminto „Mokesčių inspekcija“...