Mažiau laiko virtuvėje, daugiau laiko gamtoje
Galva apsisukti gali nuo idėjų gausos, ką gi kepti kepsninėje – gardutėliai šonkauliai, jautienos kepsniai ar sprandinės pjausneliai, kuriems draugiją palaiko nesuskaičiuojama galybė įvairiausių vištienos marinavimo būdų ir receptų.
Jei kaskart norisi išbandyti kažką naujo, tačiau virtuvėje praleistą laiką mieliau iškeistumėte į buvimą gamtoje, rinkitės kepimui kepsninėje jau paruoštus „Grill Party“ produktus, kurie tradiciškai vasarai artėjant papildė prekybos tinklo „Iki“ parduotuvių lentynas.
„Mūsų pirkėjų jau pamiltų ir įvertintų aukštos kokybės „Grill Party“ patiekalų asortimentas šiais metais kaip niekada platus. Lietuviai noriai atranda naujus skonius, tad perkamiausių produktų pozicijų vasarą neužleidžiančius skirtingais būdais marinuotus šašlykus papildo daugybė kitų kepimui ant grilio paruoštų patiekalų – pikantiški kiaulienos šoninės pjausniai, sausai marinuoti sprandinės kepsniai, skirtingais būdais marinuota vištiena, lėtai virta jautiena, žuvis bei jūrų gėrybės. „Grill Party“ produktai kiekvienam leidžia pasijusti tikru grilio patiekalų virtuozu ir tuo pačiu padeda sutaupyti laiko bei pinigų“, – sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
Viena gudrybė vištienos krūtinėlę pavers sultinga
Nors vištieną mėgsta dauguma ir ji nuolat patenka į dažniausiai pasirenkamos mėsos rūšies trejetuką, ne visi žino, kaip skaniai ją paruošti kepsninėje. Juk ši liesa, tačiau labai vertinga ir baltymais turtinga mėsa kaitroje greitai praranda drėgmę, tad netinkamai pagaminta tampa kieta ir sausa.
Nepergyvenkite – pasirinkusiems kepti vištienos krūtinėlę padės viena labai paprasta gudrybė. Į dubenėlį supilkite 4 puodelius vandens ir 1 puodelį stambios druskos. Pamaišykite, kol druska ištirps, o tuomet sudėkite į skystį vištienos krūtinėles ir palaikykite 30 minučių. Į vištieną susigėrusi druska padės išlaikyti mėsos drėgmę kepimo metu, tačiau nepakeis pačios mėsos skonio, tad nepamirškite jos pamarinuoti.
Anot „Iki“ mėsos eksperto Gintaro Bačkovo, vištienai marinavimas itin reikalingas, mat ji pati savaime nėra išraiškingo skonio. Be to, tinkamas marinatas mėsai suteikia papildomo minkštumo.
„Necharakteringas skonis ir paverčia šią paukštieną tokia universalia bei mėgstama visame pasaulyje. Išbandant skirtingus marinatus, pavyksta iš naujo atrasti ir pačią vištieną. Tas pats patiekalas kaskart gali atsiskleisti vis kitaip – tereikia tinkamai suderinti prieskonius ir marinato pagrindą“, – teigia mėsos technologas.
Pasak G. Bačkovo, marinuojant vištieną svarbu pasirinkti ją minkštinančius ingredientus: citrinos sultis, medų, jogurtą, actą ar net majonezą. O papildomų skonių suteikite prieskoniais ir žolelėmis, kurių įvairovė labai plati.
Ne mažiau svarbu ir pasirinkti tinkamą kepimo laiką. Pavyzdžiui, vidutinio dydžio vištienos krūtinėlę ar šlaunelių mėsą reikėtų kepti apie 15 minučių 180 laipsnių kaitroje, o vištienos sparnelius šiek tiek ilgiau – maždaug 20 minučių.