Optimali nauda sveikatai prasideda nuo 70 proc. kakavos – ši koncentracija gerina kraujagyslių būklę ir mažina uždegimą. Šokoladas yra vienas populiariausių skanėstų, tačiau ne visų rūšių šokoladas yra vienodai saugus sveikatai.
receptas
1141 straipsnių

Receptas gali reikšti:
- Medicinoje – gydytojo išduodamas oficialus raštelis, pagal kurį vaistinėje gaunami vaistai;
- Kulinarijoje – kurio nors mišinio, valgio sudėtis ir gaminimo būdas;
- Buityje – praktinis patarimas.
Visi receptai vienoje vietoje - 1000receptu.lt
Velykinis tempas gali kaip reikiant išvarginti, ypač jei esate atsakingas už vaišių stalą, sulaukėte netikėtų svečių ar patys norite, išsiruošę pas gimines, nusivežti kažkokį gardėsį. Neturintiems nei daug laiko, nei įspūdingo konditerio talento, siūlome keturias velykinių desertų idėjas, kurioms įg...
Ukrainietė Natalya kviečia šventėms pagaminti zrazus su sūriu – pagal šį receptą jie yra labai gardūs (1)
Kone 7 metus Lietuvoje gyvenanti ukranietė Natalya nepaliauja auginti savo sekėjų skaičiaus, mat nuolat ne tik pasakoja naujienas iš savo kavinės Kaune gyvenimo, bet ir dalijasi gardžių patiekalų receptais. Artėjant Velykoms Natalya su Delfi Maistas skaitytojais dalijasi receptu ir video pamoka, kai...
Nors augo šalia visą gyvenimą virtuvėje dirbusios močiutės, ne jos pavyzdys paskatino virtuvės šefę Liną Koniuchovaitę pirmą kartą peržengti restorano virtuvės slenkstį. Būdama vos penkiolikos, kaip ir draugai, norėjo turėti savo pinigų. Vis tik, priešingai nei į virtuvę atvedę, bet joje nelikę drau...
Prieš 14 metų į Angliją išvykusios Dianos Bulanovos ir jos vyro istorija – kitokia nei daugelio. Tuo laiku mažametį sūnų auginusi šeima Lietuvoje turėjo sėkmingą verslą ir poreikio ieškoti, kur užsidirbti pinigų pragyvenimui, nebuvo. Tačiau noras pakeisti aplinką ir veiklą buvo toks gundantis, kad p...
Kazimiero Likšos balta daržovių sriuba: receptą sugalvojo pats norėdamas, kad valgytų ir išrankusis jo sūnus (1)
Laidoje „Šeimų virtuvė“ apsilankęs dainininkas Kazimieras Likša papasakojo, kad sukiotis prie puodų jam labai patinka, tik yra viena bėda – svarbiausias ragautojas, trejų metų jo sūnus, yra be galo išrankus. Prieš kameras stojęs dainininkas laidos žiūrovams nutarė parodyti, kaip pagaminti sriubą, ku...
Kalakutą daugelis sieja su ypatingomis progomis ir gausiai vaišėmis nukrautu stalu, tačiau dažnas vis dar vengia jį ruošti namuose. Mat vis dar vyrauja įsitikinimas, jog paruošimo procesas sudėtingas, o mėsa neretai tampa sausa ir blankaus skonio. Visgi tinkamai paruoštas kalakutas gali tapti tikra ...
Gyvename tik kartą, tad privalome valgyti skaniai – tuo įsitikinęs Andrius Šimulynas, kuris Instagrame su minia sekėjų dalijasi apetitą žadinančiais receptais. Kartais net pats paprasčiausias produktas namų virtuvėje gali virsti tikru šedevru. Vos iš kelių ingredientų, nebrangiai ir paprastai galima...
Pavasariui įsibėgėjant, salotos jau kone kasdien atsiduria ant stalo. Jos toli gražu neturi būti nuobodžios – net ir paprasčiausią salotų, daržovių derinį pagyvins išraiškingas, bet nebrangus padažas su apelsinais. „Iki“ kulinarijos šefė Jolita Tamoševičienė pasakoja, kad šio citrusinio, aromatingo ...
Mokslininkai teigia įminę paslaptį, kaip tobulai paruošti kiaušinį. Pristatytas receptas, kurį gali išbandyti kiekvienas – nors, tokiems eksperimentams Jungtinėse Valstijose, kur dėl paukščių gripo protrūkio drastiškai pabrango kiaušiniai, laikas galbūt ir ne pats tinkamiausias.
Vaiva Čaplikienė, pildanti tinklaraštį „Virtuvinės šėlionės“, neslepia – šiam desertui kaupėsi ne vieną dieną. Vieni šį morenginį skanėstą vadina „Ledynu“, kiti – „Kėdainių ragais“ ar „Grafo griuvėsiais“. Ir nors sakoma, kad tikrasis deserto receptas yra gili paslaptis, internete netrūksta įvairių j...
Jei jau verdate pupeles, tai virkite jų dvigubai ir kaskart ruoškite šį skanėstą. Pupelės kartu su feta, saulėje džiovintais pomidorais, česnaku ir žalumynais sukuria tiesiog tobulą skonių derinį, kuriuo mėgautis galima ir iškart, tačiau geriausiai skonis atsiskleidžia antrą dieną, tad drąsiai ruošk...
Artėja Užgavėnės, o ta proga kepami ne tik blynai, bet ir verdamos spurgos, žagarėliai. Artėjant Užgavėnėms Panemunės pilis su Jurbarko kultūros centru jau antrą kartą organizuoja Nacionalinį žagarėlių čempionatą, o žemaitė, maisto tinklaraščio „Zinos virtuvė“ autorė Zina Bružienė pasakoja, kokie tu...
Kai prieš kelis mėnesius maisto tinklaraščio „Virtuvinės šėlionės“ kūrėja Vaiva Čaplikienė nutarė įgyti konditerės specialybę, nė neįsivaizdavo, kad bus taip įdomu. Apskaitininke, seniūnaite dirbanti moteris labai mėgsta gaminti, virtuvėje praktikuoja tausumą ir tvarumą, tačiau neslepia: eksperiment...
Į vaikystę grąžinantys ledinukai ir šokoladas su spirgais tėra dalis gaminių, kuriuos Kretingoje siūlo Justė ir Lukas. Jauna pora tęsia ilgametes saldumynų kūrimo tradicijas bei edukuoja miesto svečius. Pasak smulkiojo verslo atstovų, finansiniai rezultatai gerėja, tačiau prieš kelerius metus būta s...
Kalėdoms vis sparčiau artėjant, įvairiose šalies kalėdinėse mugėse ar parduotuvių lentynose galima pastebėti šiam sezonui būdingą gėrimą – nealkoholinį karštą vyną. Jį ragavusieji veikiausiai sutiktų, kad kiekvienoje vietoje skoniai skiriasi, tačiau kaip jį pasigaminti namuose, kad skonis primintų t...
Jurgos Klimaitės-Riebling vokiški kopūstai su kiaulienos dešrelėmis: receptą ir slaptą ingredientą sužinojo iš anytos (1)
„Šeimų virtuvės“ laidoje apsilankė tarp Lietuvos ir Vokietijos gyvenanti žinoma scenaristė ir renginių organizatorė Jurga Klimaitė-Riebling. Pasirišusi prijuostę energija ir gera nuotaika trykštanti moteris laidos žiūrovams parodė, kaip paruošti tradicinį vokišką patiekalą – raugintus kopūstus su k...
„Šeimų virtuvės“ laidoje svečiuojasi žinoma Lietuvos scenaristė ir renginių organizatorė Jurga Klimaitė-Riebling. Drauge su laidos vedėja Egle Kernagyte-Dambrauske jos paruoš vokišką patiekalą – raugintus kopūstus su kiaulienos dešrelėmis.
Beprotiškai skanaus „Napoleono“ receptas Simonos šeimoje perduodamas iš kartos į kartą – kviečia išbandyti lengvesnę ir puresnę jo versiją (2)
Gal nedaugeliui žinoma, kad radijo laidų vedėja, prodiuserė Simona Albavičiūtė, viešoje ir erdvėje žinoma kaip Simona-Bandita, labai mėgsta sukinėtis virtuvėje. Be kasdienių patiekalų Simonai itin patinka sudėtingesni patiekalai, kuriems kartais tenka skirti ir porą dienų. Vienas tokių – „Napoleono“...
Kulinarinėje pokalbių laidoje „Šeimų virtuvė“ apsilankęs populiariausias Lietuvos vaikų rašytojas, trijų vaikų tėtis Tomas Dirgėla pasidalijo gardžių makaronų su lašiša ir grietinėlės padažu receptu. Prisipažinęs, kad virtuvėje jis – retas svečias, garsusis rašytojas įrodė, kad šį patiekalą pagamint...