receptas

1141 straipsnių

Receptas gali reikšti:

- Medicinoje – gydytojo išduodamas oficialus raštelis, pagal kurį vaistinėje gaunami vaistai;
- Kulinarijoje – kurio nors mišinio, valgio sudėtis ir gaminimo būdas;
- Buityje – praktinis patarimas.

Visi receptai vienoje vietoje - 1000receptu.lt

Kristina Karinauskaitė

Nors augo šalia visą gyvenimą virtuvėje dirbusios močiutės, ne jos pavyzdys paskatino virtuvės šefę Liną Koniuchovaitę pirmą kartą peržengti restorano virtuvės slenkstį. Būdama vos penkiolikos, kaip ir draugai, norėjo turėti savo pinigų. Vis tik, priešingai nei į virtuvę atvedę, bet joje nelikę drau...

2025.04.15 15:08

Gyvename tik kartą, tad privalome valgyti skaniai – tuo įsitikinęs Andrius Šimulynas, kuris Instagrame su minia sekėjų dalijasi apetitą žadinančiais receptais. Kartais net pats paprasčiausias produktas namų virtuvėje gali virsti tikru šedevru. Vos iš kelių ingredientų, nebrangiai ir paprastai galima...

2025.04.01 12:17

Mokslininkai teigia įminę paslaptį, kaip tobulai paruošti kiaušinį. Pristatytas receptas, kurį gali išbandyti kiekvienas – nors, tokiems eksperimentams Jungtinėse Valstijose, kur dėl paukščių gripo protrūkio drastiškai pabrango kiaušiniai, laikas galbūt ir ne pats tinkamiausias.

2025.03.15 09:55
Roma Macijauskaitė

Vaiva Čaplikienė, pildanti tinklaraštį „Virtuvinės šėlionės“, neslepia – šiam desertui kaupėsi ne vieną dieną. Vieni šį morenginį skanėstą vadina „Ledynu“, kiti – „Kėdainių ragais“ ar „Grafo griuvėsiais“. Ir nors sakoma, kad tikrasis deserto receptas yra gili paslaptis, internete netrūksta įvairių j...

2025.03.10 06:15
Parengė „Vilniaus duona“

Jei jau verdate pupeles, tai virkite jų dvigubai ir kaskart ruoškite šį skanėstą. Pupelės kartu su feta, saulėje džiovintais pomidorais, česnaku ir žalumynais sukuria tiesiog tobulą skonių derinį, kuriuo mėgautis galima ir iškart, tačiau geriausiai skonis atsiskleidžia antrą dieną, tad drąsiai ruošk...

2025.02.18 14:09
Roma Macijauskaitė

Artėja Užgavėnės, o ta proga kepami ne tik blynai, bet ir verdamos spurgos, žagarėliai. Artėjant Užgavėnėms Panemunės pilis su Jurbarko kultūros centru jau antrą kartą organizuoja Nacionalinį žagarėlių čempionatą, o žemaitė, maisto tinklaraščio „Zinos virtuvė“ autorė Zina Bružienė pasakoja, kokie tu...

2025.02.18 10:24
Roma Macijauskaitė

Kai prieš kelis mėnesius maisto tinklaraščio „Virtuvinės šėlionės“ kūrėja Vaiva Čaplikienė nutarė įgyti konditerės specialybę, nė neįsivaizdavo, kad bus taip įdomu. Apskaitininke, seniūnaite dirbanti moteris labai mėgsta gaminti, virtuvėje praktikuoja tausumą ir tvarumą, tačiau neslepia: eksperiment...

2025.02.13 06:15
Toma Miknevičienė

„Šeimų virtuvės“ laidoje apsilankė tarp Lietuvos ir Vokietijos gyvenanti žinoma scenaristė ir renginių organizatorė Jurga Klimaitė-Riebling. Pasirišusi prijuostę energija ir gera nuotaika trykštanti moteris laidos žiūrovams parodė, kaip paruošti tradicinį vokišką patiekalą – raugintus kopūstus su k...

2024.12.16 06:15
Roma Macijauskaitė

Gal nedaugeliui žinoma, kad radijo laidų vedėja, prodiuserė Simona Albavičiūtė, viešoje ir erdvėje žinoma kaip Simona-Bandita, labai mėgsta sukinėtis virtuvėje. Be kasdienių patiekalų Simonai itin patinka sudėtingesni patiekalai, kuriems kartais tenka skirti ir porą dienų. Vienas tokių – „Napoleono“...

2024.12.06 06:15