Jei jūsų tėtis užsiminė, kad norėtų atsinaujinti savo meškerę ar papildyti turimų arsenalą, neteks laužyti galvos, kuo čia jį nustebinti. Taip, padovanokite meškerę! Šiais laikais pačių įvairiausių meškerių galima rasti ne tik specializuotose žūklės parduotuvėse, bet ir prekybos centruose, ir, svarbiausia, už prieinamą kainą. Štai „Norfa“ tinklo parduotuvėse galima rasti nuostabių idėjų, net ir turint nedidelį biudžetą dovanai.

„Turime išties gausų žūklės reikmenų asortimentą: ritės, meškerės, masalai, dėžutės, kabliukai, žvejyboje naudojami graibštai, sieteliai ir net guminės valtys. Taip pat turime įvairių prekių iškylai: priemonės nuo uodų, botai, apsiaustai nuo lietaus, sulankstomos kėdės ir pan. Tad tai gali tapti ne tik gera dovana, bet ir išsigelbėjimu savaitgalį, kai neplanuotai išsiruošiate į gamtą, tačiau kažko pritrūksta iškylai“, – sako „Norfa“ žvejybos prekių grupės vadybininkas Gediminas Banevičius.

Mėgėjiškai žvejojant įvairiuose vandens telkiniuose, parankiausia ir universaliausia yra 4 metrų plūdinė meškerė. Jei jūsų tėčio meškerių kolekcijoje yra tokia meškerė ar ją išrinkote dovanai, nepamirškite ir bene svarbiausios jos detalės – plūdės. Iš esmės plūdes galima skirstyti į naudojamas tekančiame vandenyje ir naudojamas stovinčiame vandenyje, tad keletas skirtingų jos variantų, gražiai įpakuotų į dėžutę, – labai šauni dovana tėčiui.

Dar vienas nepakeičiamas įrankis, be kurio neįsivaizduojama žūklė, – ritės. Priklausomai nuo žvejybos būdo, reikėtų rinktis ir ritės tipą, todėl prieš tai geriau pasiteirauti tėčio, kokiu būdu jis dažniausiai žvejoja. Tačiau pradedantiesiems ar žvejojantiems pirmą kartą, geriausia pradėti nuo spiningo meškerių su ritėmis. Jos lanksčios ir nesudėtingai valdomos.

Renkantis ritę, atkreipkite dėmesį į metalines jos korpuso dalis. Daugiau jų turinti ritė bus sunkesnė, tačiau patvaresnė ir tarnaus ilgiau. Žinoma, yra daug šiuolaikinių naujų medžiagų lydinių, bet tai jau yra aukštos klasės įrankių atributai, kurių kaina natūraliai didesnė. Labiau patyrusiems žvejams padovanoti galite jūrinę meškerę ar dugninę meškerę.

Sakote, kad kabliukai, masalai ir sukrės – tai smulkmenos? Žvejui taip tikrai neatrodo.

„Net tokie nedideli žūklės įrankiai gali tapti puikia dovana mėgstantiems šį laisvalaikio praleidimo būdą. Štai sukrės, arba vobleriai (dirbtiniai masalai – aut. ), skirti gaudyti plėšriąsias žuvis, primena įvairias smulkias ir spalvotas žuveles, todėl yra lyg kolekcinės monetos, kurias savo kolekcijoje nori turėti daugelis žvejų“, – teigia „Norfa“ žvejybos prekių grupės vadybininkas G. Banevičius.

Tačiau, kur tinkamai laikyti visus šiuos smulkius reikmenis? Ogi specialiose dėžutėse masalams, kurių taip pat rasite „Norfa“ parduotuvėse, primena G. Banevičius. Plastikinėse ir medžiaginėse su atskirais skyreliais dėžutėse patogu laikyti kabliukus, svarelius ir kitus smulkius žvejybos reikmenis.

Komfortiška žvejyba – sėkminga žvejyba, tad patogiam žūklės reikmenų transportavimui pasitarnaus žvejo krepšys, kuriame tilps viskas, net ir pati meškerė, jei ši yra teleskopinė arba susilankstanti. Kalbant apie sulankstomus žvejybos atributus, būtina paminėti ir sulankstomą kėdutę, kuri kiekvienam žvejojančiam tėčiui suteiks papildomo komforto leidžiant laisvalaikį su meškere rankose.

Jei žvejyba trunka ilgiau nei vieną dieną – galite apsvarstyti ir palapinės, kaip dovanos, variantą.

„Savaitgalio iškyla su palapinėmis gamtoje patiks ne tik tėčiui, bet ir visai šeimai. Na, o jei esate nusprendę kaip reikiant nustebinti savo tėtį, padovanokite jam žūklei pritaikytą pripučiamą valtį. Su tokia transporto priemone žvejyba persikelia į visai kitą lygį“, – tikina „Norfa“ žvejybos prekių grupės vadybininkas ir linki puikiaus šventinio savaitgalio su įsimintinais XXL įspūdžiais.