Į komandinį turnyrą, kuriame buvo kovojama dėl Klaipėdos sporto festivalio taurių ir „Akropolio“ prizų įsiliejo 8 komandos (po 5–8 narius) iš Kuršėnų, Gargždų ir Klaipėdos, o dar maždaug pustrečio šimto dalyvių, tarp kurių ir svečiai iš Latvijos bei Ukrainos, dalyvavo įvairiose asmeninėse sporto rungtyse, žaidimuose, įsitraukė į jogos užsiėmimus ir mankštas.

Festivalio dalyviams po visą Pranciškaus Asyžiečio vienuolyno teritoriją buvo išdėstyta per tuzinas įvairiausių sporto rungčių ir veiklų. Festivalis prasidėjo šventomis mišiomis, o netrukus vyko ir nuotaikinga festivalio atidarymo ceremonija.

Čia pasirodymą surengė „Kauno cirko meno akademijos“ atstovai, kurie jau rugpjūčio mėnesio pabaigoje išvyksta į prestižinį tarptautinį scenos menų festivalį Nyderlanduose, kur demonstruos cirko meno galimybes, siekiant įtraukumo ir mažinant socialinę atskirtį.

Netrukus visi festivalio dalyviai, pamokyti Klaipėdos „Litorinos“ atstovo Pauliaus Derkač, atliko nuotaikingą Flešmob’ą pagal Marijono Mikutavičiaus dainą „Ši vasara“. Liejosi energija ir geros emocijos.

Žmonių, turinčių negalią, vasaros sporto festivalis

„Ši sporto šventė yra daugiau nei varžybos, tai – tikėjimo savimi, bendrystės ir pozityvios energijos šventė. Esate tikri įkvėpimo šaltiniai visiems mums, nes jūs rodote, kad jokie iššūkiai nėra per dideli, jei tik yra tikėjimas ir noras judėti pirmyn.

Sportas jums yra dar viena priemonė, kuri leidžia įrodyti, kad ribos egzistuoja tik mūsų mintyse. Tegul ši šventė tampa dar vienu įrodymu, kad kiekvienas iš mūsų nepaisant jokių sunkumų , gali pasiekti neįtikėtinų aukštumų.

Ačiū , kad esate ir dalijatės savo jėga bei energija su visais. Sėkmės, pergalių ir malonių akimirkų!“, – Žmonių, turinčių negalią, vasaros sporto festivalio atidarymo metu kalbėjo Klaipėdos vicemerė Lina Šukytė-Korsakė.

Jai antrino brolis pranciškonas Benediktas – Sigitas Jurčys. „Mes, kiekvienas žmogus, siekiame tobulumo, tačiau tobulumas nėra tik tai, kas užrašyta doktrinose, o mūsų darbuose, siekiuose, pastangose, noruose tobulėti. Svarbiausia, kad mes vieni iš kitų mokomės kaip tapti tobulesniais.

Ši sporto šventė – tarsi kelionė į priekį, kuri reikalauja drąsos, jėgų, pastangų. Džiugu matyti tokį būrį žmonių, kurie turi didžiulį norą keistis ir tobulėti. Šioje šventėje jaučiama graži harmonija ir bendrystė. Tai ir yra nuostabu“, – pranešime spaudai pasidžiaugė brolis Benediktas.

Žmonių, turinčių negalią, vasaros sporto festivalis

Komandinio turnyro geriausieji

Itin atkaklios kovos vyko komandiniame turnyre, kuriame dalyviai varžėsi šaudymo iš lanko, cornhole, kliūčių ruožo, smiginio, jengos ir virvės traukimo rungtyse.

Festivalio organizatoriai – Klaipėdos lengvosios atletikos mokykla, Klaipėdos sportininkų namai ir Klaipėdos miesto savivaldybė – sukūrė tokią atmosferą, kurioje pagrindinis akcentas buvo komandinis darbas, bendrystė ir nuoširdus bendravimas.

„Svarbiausia ne rezultatai, o buvimas čia ir dabar. Mėgaukimės šiuo laiku, bendraukime, pramogaukime ir aktyviai leiskime šią dieną. Visi kartu pasikraukime energijos ir geros nuotaikos pliūpsnio“, – kalbėjo renginio vedėjas.

Komandiniame turnyre triumfavo biudžetinės įstaigos socialinių paslaugų centro „Klaipėdos lakštutė“ׅ atstovai: Arūnas Amulis, Benas Jucikas, Rita Rimkutė, Sergej Builov, Stanislovas Jankus, Viktorija Gudkova, Vainius Mockus, komandos kapitonė Olesia Marutian.

Antrąją vietą iškovojo Klaipėdos miesto žmonių su fizine negalia sporto klubo „Žuvėdra“ nariai: Fausta Gečienė, Inga Jakovleva, Malda Baumgartė, Daniil Jančenkov, Igoris Markovas, Genadij Šimkevič ir kapitonas Rimantas Paldauskas.

Trečiosios vietos taurė atiteko Klaipėdos "Medeinės" mokyklos komandai: Titui Budvylui, Artūrui Bagratunyan, Gretai Bagratunyan, Auksei Čėsnaitei, Gediminui Čėsnai, Samantai Klintavič, Jurgai Beržanskytei ir komandos kapitonei Odetai Macijauskei.

Žmonių, turinčių negalią, vasaros sporto festivalis

Šaškių ir šachmatų lyderiai

Intriguojančios varžybos vyko prie šaškių ir šachmatų lentų. Šachmatų varžybų nugalėtoju tarp vyrų tapo kaunietis Mantas Bakaiutis, o antrąją ir trečiąją vietas atitinkamai pelnė klaipėdiečiai Justinas Kubilius ir Laimonas Šaulinskis.

Tarp moterų triumfavo Jurgita Verbicklaitė. Šaškių turnyre tarp dailiosios lyties atstovių nenugalimos buvi atsvovės iš Kuršėnų: pirmoji – Kristina Kasperavičiūtė, antroji – Jadvyga Mažeikienė, trečioji – Irena Tarasevičienė.

Tarp vyrų neįveikiamas buvo Klaipėdos „Žuvėdros“ narys Antanas Akivickas, antras – Klaipėdos „Pamario“ atstovas Ričardas Valužis, trečias – svečias iš Kuršėnų Alfonsas Gelminauskas.

Pavienių rungčių įvairovė

Kiti festivalio dalyviai smagiai laiką leido įsileiję į rankų lenkimo, smiginio, štangos kėlimo, hantelio laikymo, šaudymo iš lanko, bočios, kliūčių ruožo, cornhole ir linksmąsias futbolo rungtis, aktyviojoje zonoje visi norintieji išbandė „Litorinos“ lauko žaidimus, sensoriniame sode – mankštas ir jogą, rašoma pranešime spaudai.

Visi dalyviai, išbandę bent 4 skirtingas rungtis, buvo apdovanoti Klaipėdos sporto festivalio atminimo medaliu ir prizais. Puikiai į festivalį įsiliejo ir Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos savanorių komanda su vadove Oksana Simaitiene. Žmonių, turinčių negalią vasaros sporto, festivalis – vienas iš Klaipėdos sporto festivalio akcentų.

Žmonių, turinčių negalią, vasaros sporto festivalis

Kas dar laukia šį rugpjūtį?

Rugpjūčio 17–18 d. į Antrosios Melnragės paplūdimį sugužės ne tik Lietuvos, bet ir Baltijos šalių irklavimo profesionalai – čia Lietuvos irklavimo federacija (LIF) organizuos Baltijos šalių paplūdimio sprinto irklavimo čempionatą.

Rugpjūčio 21 dieną 17.30 val. Klaipėdos sportininkų namuose (Daukanto g. 24) bus pristatyta iš irklavimo sostinės – Trakų atkeliavusi irklavimo ekspozicija, kurią Klaipėdai net metams laiko skolina „Academia Remigum“ irklavimo klubas.

Kolekcijoje – apie 1000 eksponatų iš viso pasaulio, dalis jų atkeliaus į Klaipėdą. Klaipėdos sportininkų namuose eksponuojamos parodos pavadinimas „Irklais per tris amžius“.

Baigiamuoju Klaipėdos sporto festivalio akcentu taps renginys – „Būrelių ir sporto mugė“, išsidėsčiusi po visą „Švyturio“ areną.

Tądien ji taps sporto, meno, kūrybos, technikos, intelektualios veiklos ir žaidimų miestu, kur bus pristatomos veiklos, skirtas kryptingam mokslo metų užimtumui, supažindinama su įvairiomis sporto šakomis, bus kviečiama dalyvauti įdomiausiuose ir smagiausiuose užsiėmimuose ir patirti tik geriausias emocijas.

Planuojama, kad savo veiklą pristatys per pusšimtis įvairių būrelių ir sporto klubų/įstaigų, bus organizuojama ir nemokami seminarai tėvams įvairiomis vaikų ir paauglių auklėjimo temomis.

Aplink „Švyturio“ areną lauke taip pat planuojama žaidimų, atrakcijų ir edukacinių veiklų, įtraukiant ugniagesius, karininkus ir kitų tarnybų atstovus.

Klaipėdos sporto festivalio organizatorių komanda – Klaipėdos sportininkų namai, Klaipėdos lengvosios atletikos mokykla ir Klaipėdos miesto savivaldybė – sudėliojo tokią renginio programą, kad Klaipėdos sporto festivalio renginių ciklas įtrauktų kuo įvairesnę aktyviai laiką mėgstančių leisti žmonių grupę.

„Pasižymėkite savo kalendoriuje šias išvardintas datas ir būkite aktyviais Klaipėdos sporto festivalio dalyviais“, – pranešime spaudai ragino renginio organizatoriai.

Visi šie renginiai dalyviams ir žiūrovams – nemokam. Apie šiuos renginius daugiau informacijos galima rasti interneto svetainėje klaipedossportofestivalis.lt