Paskelbė globėja

Pranešimą apie Kėdainiuose dingusį paauglį parengė ir išplatino jo globėja. Moteris paprašė dalintis informacija ir padėti surasti jos globotinį Kajų.

„Prašau didelės pagalbos iš visų. Galbūt kas nors matėte ar kontaktavote per pastarąsias 3–4 dienas su šituo asmeniu? Esame Kėdainiuose, bet neabejoju, kad jis galėtų būti bet kuriame Lietuvos mieste.

Jis Kajus, jam šešiolika, esu jo globėja ir ieškau jo, nuotrauką turiu tik tokią, darytą prieš metus. Vaikinas yra pakeitęs šiek tiek plaukų šukuoseną. Ūgis maždaug apie 175 cm, apsirengęs buvo mėlynus džinsus ir juodą „Nike“ megztinį.

Išėjo iš namų apsiverkęs, teigė, jog sugrįš, bet namuose jo laukiau iki ryto, nesulaukiau. Lauksime bet kokios informacijos, prašau susisiekti. Labai sunku neprarasti vilties ir tikėti, jog jam viskas gerai ir jis sveikas“, – tokį pagalbos prašymą išplatino vaikino globėja Ingrida.

Prabilo klasės draugai

„Rinkos aikštė“ išsiaiškino, kad globėja pagalbos ieškojo ne tik socialiniuose tinkluose, bet ir kreipėsi į policiją. Žurnalistai bandė susisiekti su globėja, tačiau ši jiems neatsakė. Pavyko susisiekti su dingusiojo klasės draugais, kurie atskleidė daugiau detalių.

„Kajus yra iš Kauno, bet prieš keletą mėnesių atsikraustė į Kėdainius pas globėją. Jo abu tėvai yra mirę.

Šiuo metu Kajui labai sunku. Jam labai sunkus laikotarpis. Jis netekęs abiejų tėvų, lyg ir su mergina dabar susipyko. Klasiokai ir draugai bijom, kad dabar sau kažko nepasidarytų. Visko jau yra buvę…“ – dėstė klasiokai.

Dingsta ne pirmą kartą

Kajus išeina ir dingsta ne pirmą kartą. Pasak draugų, anksčiau jis, praleidęs naktį lauke, ryte sugrįždavo ir viskas būdavo gerai, tačiau šis kartas – kitoks. Vaikinas namo negrįžta jau kelinta para.

Tiesa, viešojoje erdvėje jau pasirodė pranešimų, kad galimai šis vaikinas pastebėtas miegantis daugiabučio namo laiptinėje. Jį pažįstami taip pat matė degalinėje.

Visus, kas žinote, kur yra Kajus ar kas pamatysite jį – raginame skambinti Bendruoju pagalbos telefonu 112 ir klausyti operatoriaus nurodymų.