Policijos pareigūnas, vyresnysis tyrėjas Tadeušas Makovskis nesutriko ir su kolega tuoj pat suskubo į pagalbą. T. Makovskis atgaivino sąmonę praradusią mergytę ir tuoj pat išvežė į ligoninę.

Jau skubėdami pas medikus pareigūnai 16.49 val. paprašė kitų kolegų pagalbos, kad jiems niekas nesutrukdytų kelyje. Medikai apie atvežamą mergytę taip pat jau buvo informuoti.

Važiuojant į Lazdynų ligoninę mažylė vėl prarado sąmonę. Tuomet vienas pareigūnų vėl ėmė gaivini vaiką. Mažylė buvo atgaivinta antrą kartą, tačiau netrukus teko gaivinti trečią kartą. Kai mergytė vėl atgavo sąmonę, pagaliau atsikosėjo.

Policijos automobiliai netrukus jau buvo prie ligoninės ir mažylę skubiai perdavė medikams. Mergytė buvo sąmoninga. Medikai planuoja mergytę pervežti į Vaikų ligoninę Santariškėse, tačiau pirma ji buvo paguldyta į reanimaciją.

Policijos vyresnysis tyrėjas Tadeušas Makovskis
Gelbėtoju tapęs T. Makovskis sako, kad mokymuose tokioms gelbėjimo operacijoms tenka ruoštis, tačiau gelbėti vaiką teko pirmą kartą.

„Dar dabar kojos dreba, - neslėpė emocijų pareigūnas ir labai džiaugėsi, kad vos perdavęs mergytę medikams išgirdo jos verksmą - tai reiškia, kad ji jau pati kvėpuoja. - Skubėjome, kiek galėjome, vairavo mano kolega. Dar du ekipažai mus pasitiko ties Žirnių gatve, jie lydėjo iš priekio ir iš galo“.

Pareigūnas neslepia, kad norėjo padaryti viską, kad tik mergytė gyventų, tad nė nesuabejojo, kai sulaukė pagalbos prašymo.

Tiesa, visą gelbėjimo operaciją stebėti teko moteriai, kurie ir buvo iškvietusi pareigūnus. Tyrėjas su kolega nuvyko į Juodšilius, nes gavo pranešimą, kad sūnus smurtauja prieš motiną.

„Mums bendraujant su dėl smurto pagalbos prašiusia moterimi pribėgo žmonės, kurių mergytė buvo praradusi sąmonę. Puolėme į pagalbą mergytei, bet juk negalėjome palikti ir mamos, prieš kurią smurtavo sūnus, tad ją vežėmės kartu, kad sūnus vėl neskriaustų“, - dalijosi T. Makovskis.

Mažylę išgelbėję pareigūnai grįžo į pirmojo iškvietimo vietą, paleido moterį, o jos smurtavusį sūnų išvežė apklausai ir užbaigė pradėtą darbą.

Tai ne pirmas kartas, kai pareigūnai gelbėja vaikų gyvybes.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (193)