Kaip informavo Policijos departamentas, birželio 19 dieną, apie 22 val. 3 min., į Klaipėdos ligoninę iš Klaipėdos, Taikos pr., namų, pristatyta paguldyta nepilnametė.

Pirminiais duomenimis, 2011 metais gimusi paauglė apsinuodijo alkoholiu.

Policijos pareigūnai aiškinasi įvykio aplinkybes.

Papildyta

Įvykį komentuoja Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Klaipėdos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus patarėja Inga Česė.

Psichoaktyviosiomis medžiagomis apsinuodiję paaugliai yra vis dažnėjanti problema, dėl kurios pranešimų sulaukia ir vaiko teisių gynėjai.

„Apie šį konkretų įvykį vaiko teisių gynėjams pranešė policijos pareigūnai. Reaguodami pagal gautą informaciją, vaiko teisių gynėjai susisiekė su vaiko mama, aptarė susidariusią situaciją ir savalaikės pagalbos galimybes.

Šiuo metu minimas vaikas yra saugus, jo sveikata rūpinasi medikai.“

Artimiausiu metu vaiko teisių gynėjai susitiks su šeima, išklausys vaiko nuomonę bei įvertinę situaciją spręs, kaip būtų galima padėti šeimai, kad ateityje tokio pobūdžio sunkumų pavyktų išvengti.

Anksčiau šiai šeimai yra prireikę vaiko teisių gynėjų inicijuotos pagalbos, kurią užtikrino socialiniai partneriai.

Vaiko teisių gynėjai pastebi, jog tėvams bei kitiems artimiesiems apie psichoaktyviųjų medžiagų poveikį ir daromą žalą su vaikais svarbu kalbėti jau nuo mažų dienų. Ypatingai paauglystės etapu vaikai išgyvena pokyčių laikotarpį, kuriame susiduria su įvairiais sunkumais mokykloje, santykių kūrime su bendraamžiais bei savo identiteto paieškose. Kai kuriuos sunkumus paaugliai yra linkę nuslėpti ir išgyventi savyje, o pamiršdami ieškoti pagalbos savo artimųjų rate, kartais jie išbando psichoaktyviųjų medžiagų suteikiamą poveikį.

Jei turite papildomos informacijos, kviečiame ja pasidalinti el. paštu delfi@delfi.lt arba Delfi feisbuke messenger programėle.

Svarbiausias naujienas visuomet galite sužinoti pirmieji įsidiegę Delfi mobiliojo telefono programėlę Android įrenginiams arba Apple įrenginiams, sekdami mūsų puslapį feisbuke ir youtube kanale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją