Pareigūnai gavo informacijos, kad Kaune įsikūrusi statybos įmonė dažniausiai pirmąją mėnesio darbo dieną, po oficialaus darbo užmokesčio pervedimo į darbuotojų sąskaitas, kitą dieną išmoka neapskaitytą darbo užmokestį. Atlyginimų dieną įmonę patikrino policijos pareigūnai.

Kriminalistai atliko 13 kratų. Jos vyko Kauno ir Marijampolės apskrityse. Pareigūnai rado buhalterinius dokumentus, kompiuterius, mobiliojo ryšio telefonus, kietuosius diskus, serverį, USB atmintines ir užrašus, juose nurodyti asmens duomenys ir kokia turi būti išmokama pinigų suma kiekvienam. Taip pat rasti 71 tūkst. 895 eurai, iš jų 4 tūkst. 615 eurų buvo skirta neoficialiems atlyginimams.

Įtarimai dėl apgaulingos apskaitos tvarkymo pateikti trims Kauno, Jonavos, Marijampolės rajonų gyventojams. Jie anksčiau nebuvo žinomi policijos pareigūnams.

Kauno apskrities policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl apgaulingos apskaitos tvarkymo. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.