Tyrimas pradėtas, kai buvo gauta informacija, jog vyras (gim. 1959 m.) ir moteris (gim. 1976 m.) disponuoja dideliu kiekiu alkoholinių gėrimų, nepaženklintų banderolėmis. Įtariama, kad alkoholis, pažeidžiant nustatytą tvarką, į Lietuvos Respublikos teritoriją atgabentas iš Italijos.

Pareigūnai nustatė, kad alkoholinius gėrimus iš Italijos užsakė ir už juos sumokėjo 1979 m. gimęs vyras. Jo bendrininkas (gim. 1959 m.) iš tarptautinių krovinių pervežimo paslaugas teikiančios įmonės užsakė pervežimo paslaugas į Lietuvą.

Lapkričio pabaigoje per Kaune atliktas kratas paimta daugiau nei 5 tūkst. butelių ir kitų talpyklų su alkoholiniais gėrimais be Lietuvos Respublikos banderolių.

Taip pat konfiskuota 740 elektroninių cigarečių, šaudmenų, 4 suktinės su neaiškios kilmės medžiagomis bei daugiau nei 40 tūkstančių eurų.

Įtarimai pateikti keturiems vyrams, Kauno gyventojams. Jie policijos pareigūnams nebuvo anksčiau žinomi.

Kauno Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis atlieka ikiteisminį tyrimą.

Įtariamiesiems gresia bauda arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją