„Sunku suprasti, su kuo turime reikalą, - sako jūrų faunos gynimo programos „PROMAR“ atstovas spaudai Paco Toledano. - Jis labai suiręs ir negalime nustatyti, kas tai“.

Pirmoji griaučius aptiko moteris, radusi padaro galvą. „Moteris rado vieną dalį, o mes padėjome jai rasti tai, kas liko, - sakė civilinės saugos koordinatorė Maria Sanchez. - Neturiu supratimo, kas tai yra. Jis tikrai dvokė ir buvo stipriai suiręs“.

Paplūdimio lankytojai nufotografavo paslaptingą gyvį ir praminė jį „Lochneso pabaisa“, „vandens dinozauru“ bei „raguotu jūrų monstru“. Daug nuotraukų netrukus buvo išplatinta internete.

Aptikto padaro mėginius ištyrimui paėmė skirtingos „PROMAR“ laboratorijos, tačiau suirusios liekanos higieniniais sumetimais buvo palaidotos, praneša thinkspain.com.

„Galbūt galėsime kažką daugiau išsiaiškinti iš kaulų, tačiau, tiksliau sakant, prireiktų atlikti genetinį tyrimą, kuris labai brangus, o kas tai apmokėtų?“ - klausė P. Toledano.

Kai kurie ekspertai spėja, kad tai galėtų būti paprastąja jūrų lape vadinamo ryklio (lot. alopias vulpinus) liekanos. Tai mirtinai pavojingas liaunas ryklys su botagą primenančia uodega.

„Sunku pasakyti, - samprotauja ryklių specialistas Davidas Shiffmanas iš Majamio universiteto, turintis tinklaraštį apie jūrų biologiją, - tačiau oficialus spėjimas, kad tai galėtų būti jūrų lape vadinamas ryklys, atrodo tikėtinai“.

Floridos valstijos universiteto ichtiologas Deanas Grubbsas tvirtina atskleidęs paslaptį. „Tai tikrai ryklio griaučiai, - tvirtino jis „NBC News“ savo elektroniniame laiške. - Man kėlė klausimų link nugaros einantys elementai, bet tai apatinio uodegos peleko atramos. „Ragai“ yra mentės ataugos, palaikančios krūtinės pelekus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)