„Lietuvoje svarbiausi krizės įveikimo sprendimai buvo priimami be visuomenės įtraukimo ir netgi be rimtų bandymų ją įtikinti, kad pasirinkti sprendimai yra efektyvūs, - teigia politologas. - Pirmiausia krizės našta Lietuvoje buvo perkelta ant paprastų piliečių pečių mažinant socialines išmokas, pensijas. Kitaip nei Andrusas Ansipas ir Valdis Dombrovskis, mūsų premjeras Andrius Kubilius per mažai dėmesio skyrė komunikacijai su visuomene. Rezultatai yra akivaizdūs: A.Kubilius jau keleri metai yra vienas nepopuliariausių šalies politikų, o jo kolegos Estijoje ir Latvijoje - vieni populiariausių“.

A.Krupavičius teigia, kad šiemet radosi kaip niekad daug naujų politinių partijų. Tačiau sėkmės Seimo rinkimuose politologas joms neprognozuoja.

„Šiais metais naujų partijų pridygo kaip grybų po lietaus, bet visuomenės nuomonės apklausos nerodo, kad už jas būtų pasirengę balsuoti kiek daugiau rinkėjų. Geriausiu atveju parama joms siekia kelis procentus. Tad jei neįvyks rimtų pokyčių, 2012 metų Seimo rinkimai gali būti tie, kai vienas kitas naujų partijų kandidatas pateks į parlamentą tik atskirose vienmandatėse apygardose. Dažniausiai naujos partijos sugeba iškelti kandidatus tik dalyje šių apygardų, kai senosios geba konkuruoti beveik visose arba visose. Tad vien dėl to naujų partijų galimybės bus mažesnės,“ - sako A.Krupavičius.

Taip pat apžvalgininkas pabrėžė, kad ir šalies vadovė per savo trejų metų darbą neišvengė klaidų.

"Viena didžiausių Dalios Grybauskaitės klaidų vidaus politikoje laikyčiau bandymą vienašališkai paremti buvusią teisėją N.Venckienę. Prezidentės blaškymasis FNTT skandale ir nesugebėjimas atleisti buvusio ministro R.Palaičio - tai dar vienas nevykęs epizodas pastarojo laiko veikloje",- sako politologas A.Krupavičius.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)