FNTT kontaktuose nurodyta, kad M. Staniulis yra Pinigų plovimo prevencijos valdybos Analizės skyriaus viršininkas.

Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai pateiktoje jo privačių interesų deklaracijoje nurodyta, kad FNTT jis dirba nuo 2007 m.

Ten pat jis nurodęs, kad jo sutuoktinė Jolanta Staniulė nuo 2023 m. gruodžio 6 d. yra UAB „Foxpay“ finansų vadovė.

Registrų centro duomenimis, J. Staniulė nuo 2024-01-25 iki 2024-02-28 buvo „Foxpay“ direktorė.

Pinigų plovimo prevencijos valdyba pagal kompetenciją: renka ir registruoja informaciją apie kliento pinigines operacijas ir sandorius bei apie klientą, atliekantį šias operacijas ir sandorius; kaupia, analizuoja ir skelbia informaciją, susijusią su pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos priemonių įgyvendinimu; teikia teisėsaugos ir kitoms valstybės institucijoms informaciją apie kliento pinigines operacijas ir sandorius; teikia finansų įstaigoms ir kitiems subjektams informaciją apie galimo pinigų plovimo ir teroristų finansavimo bei įtartinų ar neįprastų piniginių operacijų ar sandorių atpažinimo kriterijus; informuoja finansų įstaigas ir kitus subjektus, teisėsaugos ir kitas valstybės institucijas apie jų pranešimų apie įtartinas ar neįprastas pinigines operacijas ir sandorius, apie pastebėtus galimo pinigų plovimo ir teroristų finansavimo požymius ar šio įstatymo pažeidimus, analizės ir tyrimų rezultatus.

Foxpay

Lietuvos bankas yra gavęs informaciją apie galimą „Foxpay“ elektroninių pinigų įstaigos valdymą, pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevenciją ir informacijos saugumą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimus.

Taip pat reaguodamas į gautus skundus ir pranešimus apie galimai neteisėtą „Foxpay“ klientų veiklą ir klientų lėšų tvarkymą galbūt nesilaikant teisės aktų reikalavimų pradėjo „Foxpay“ tikslinį neplaninį patikrinimą.

Ši bendrovė priklauso verslininkei Ievai Trinkūnaitei.

Lietuvos bankas Vyriausybės komisiją informavo, kad jo pradėtam tyrimui kyla sunkumų ir prognozuoti, kada jis baigsis, sudėtinga, nes tikrinamas subjektas tinkamai nebendradarbiauja su tikrinimą atliekančia institucija. Lietuvos banko procedūriniai veiksmai yra ginčijami teismine tvarka, o tai stabdo tikrinimo procesą.

Lietuvos bankas

Tuo metu FNTT, kurioje dirba „Foxpay“ finansų vadovės sutuoktinis, nėra skelbusi, kad dėl „Foxpay“ būtų pradėjusi tyrimą.

FNTT atstovė Modesta Zdanauskaitė Delfi birželio pradžioje teigė: „Skelbtinos informacijos, susijusios su jūsų minima organizacija, šiuo metu neturime. Kaip visuomet, jei turėsime visuomenei ir žiniasklaidai aktualios informacijos, būtinai pranešime.“

Balandžio 4 d. dėl „Foxpay“ ji Delfi suteikė tokią informaciją: „FNTT nėra pradėjusi ikiteisminio tyrimo, susijusio su minėta įmone.“

Tuo metu ketvirtadienį buvo skelbta, kad Lietuvos bankas apribojo dalį „Foxpay“ veiklos. Lietuvos bankas apribojo dalį teisių finansinių technologijų įmonei „Foxpay“ teikti mokėjimo nurodymus ir gauti pavedimus per mokėjimų sistemą CENTROLink, ketvirtadienį pranešė portalas 15min. Žinią portalui Delfi taip pat patvirtino Lietuvos bankas.

Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisija nusprendė, kad „Foxpay“ savininkė Ieva Trinkūnaitė neatitinka nacionalinės svarbos objektų apsaugos įstatyme keliamų reikalavimų. Delfi susipažino su šios komisijos dokumentais ir Vyriausybės nutarimu, kuriame įvardijama, kad I. Trinkūnaitė turi ryšių su Lietuvoje žinomu verslininku Viliumi Kavaliausku. Taip pat VSD pateikė informaciją, kad I. Trinkūnaitės aplinka turi grėsmę keliančių ryšių su užsienio valstybių institucijomis, fiziniais ir juridiniais asmenimis.