„Būsite viena iš tų, kuri mieliausiai, matyt, norėtumėte aptarnauti svetimą okupacinę armiją“, – taip birželį vykusio Seimo posėdžio metu kalbėdamas apie Valstybės gynybos fondo kūrimą į G. Burokienę kreipėsi V. Semeška.

Parlamentarė, nurodydama, kad šis V. Semeškos teiginys ją žemina, pateikė skundą Seimo Etikos ir procedūrų komisijai (EPK). Visgi tyrimas pradėtas nebuvo – už jo atlikimą pasisakė trys komisijos nariai, keturi susilaikė, vienas buvo prieš.

Guoda Burokienė

EPK pirmininkė Aušrinė Norkienė komisijos daugumos nuomonei nebuvo linkusi pritarti. Kaip ji teigė trečiadienį vykusio posėdžio metu, V. Semeškos žodžiai pirmiausia yra neetiški.

„Nemanau, kad gražu kolegei moteriai, šiuo atveju Guodai Burokienei, sakyti, kad ji bus viena iš tų, kuri mieliausiai aptarnaus svetimą okupacinę armiją“, – akcentavo ji.

Nors socialdemokratė Dovilė Šakalienė taip pat teigė nesupranti, „kaip tyrimo galima nepradėti“, savo ruožtu komisijos narys Antanas Matulas nurodė pažeidimo V. Semeškos pasisakyme neįžvelgiantis.

„Pasisakyme yra vartojamas žodis „matyt“. Jis reiškia, kad tai nėra teiginys – tai nuomonė“, – posėdžio metu kalbėjo konservatorius.

Politikui pritarė ir „laisvietis“ Artūras Žukauskas. Pasak jo, tai buvo tik „eilinis apsižodžiavimas“.

„Mano vertinimu, tai įžeidžiantys kaltinimai, išsakyti jos (G. Burokienės – ELTA) atžvilgiu“, – prieštaravo Rita Tamašunienė, siūlydama įpareigoti V. Semešką viešai atsiprašyti kolegės.

Pagrindo pradėti tyrimą nematantis A. Matulas su šiuo komisijos narių dėmesį patraukusiu siūlymu nesutiko.

„Tyrimo nepradėjome, nes dauguma mano, kad pažeidimo nebuvo – buvo išsakyta nuomonė. Galbūt ji aštri, bet manome, kad pažeidimo nebuvo. Tai nesuprantu, už ką reikia atsiprašyti“, – diskusiją apibendrino jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją