Šį klausimą posėdžio metu svarstė Seimo Antikorupcijos komisija. Be to, situacija ėmė aiškintis ir Vyriausioji tarnybinės etikos komisija.

Taip pat „Delfi“ turimi dokumentai rodo, kad viceministrės sūnus buvo šiuo metu suimto Vilhelmo Germano verslo partneris. Vis dėlto pats G. E. Bilkštys „Delfi“ teigė, kad galiausiai pats nukentėjo nuo V. Germano ir šiuo metu su juo visi ryšiai nutrūkę.

Skunde Antikorupcijos komisijai buvo rašoma, kad viceministrė R. Bilkštytė ryšio, kuris jai gali kelti viešųjų ir privačių interesų konfliktą, Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai esą nedeklaravo, o ir viešai prieinamoje politikės deklaracijoje įrašo apie sūnų iš tiesų nebuvo.

Bendra Finansų ministerijos kontroliuojamos ILTE investicijų į „Amlyze“ suma – 884 274,06 Eur.

„Delfi“ kreipėsi į konservatorių partijos deleguotą finansų ministrę Gintarę Skaistę ir paklausė jos, kada ji ir kaip sužinojo, kad viceministrės sūnaus įmonė gauna ministerijai pavaldžios ILTE investicijas.

Ministrė pateikė įvykių chronologiją, iš kurios matyti, kad ne pati viceministrė jai apie tai pranešė. O ar viceministrė nepadarė klaidų deklaruodama ryšius, anot G. Skaistės, turi atsakyti VTEK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)