Agresorius surengė didesnio masto kombinuotą smūgį Ukrainos civilinei ir karinei infrastruktūrai. Iš 30 ugnies priemonių Ukrainos pusė teigia numušusi 29, įskaitant „nenumušamą“ „Kinžal“ raketą.

Deja, iš Krymo kilusi balistinė „Iskander M“ raketa praėjo oro gynybą. Rusiškuose šaltiniuose pasirodė vaizdo medžiaga, kaip rusai sėkmingai smūgiuoja ukrainiečių oro gynybos rajonui prie Myrhorodo (Poltavos sritis). Teoriškai „Iskander“ galėjo pasiekti taikinį, nes atstumas iki Krymo yra apie 500 km.

Tiesa, kartu platinamas smūgio vaizdas šalia esančiame Myrhorodo oro uoste, kur stovėjo ukrainiečių kariniai orlaiviai. Ar tai tikrai šiandienis bei tą pačią dieną įvykdytas dvigubas smūgis – sunku pasakyti. Tačiau esminė problema, kad šį smūgį koordinavo virš taikinio kabantis rusų dronas.

Panašu, kad jis kabojo rekordiniu atstumu nuo kontaktinės linijos (140 km). Taigi, okupantai toliau naudoja ir tobulina tą pačią, pasiteisinusią žvalgybos ir atakos taktiką kai buvo sunaikinta „Patriot“ sistema.

Ukrainiečiai toliau daužo Krymą. Naktį sprogimai griaudėjo Sevastopolyje ir Simferopolyje.

Charkivo kryptis

Rusai vis bando pasistūmėti Vovčanske, tačiau jiems ir toliau nesiseka. Lypcių ruože rusai tęsia atakas prie Hlybokės, Ukrainos gynėjai nelieka skolingi ir kontratakuoja.

Luhansko kryptis

Kupjanskas. Rusai suintensyvino operacijas Stelmahivkos ruože. Čia jie bando pralaužti ukrainiečių gynybą Miasnožarivkos kaime, siekdami nustumti ukrainiečius už Žerebeco upės.

Lymanas. Situacija be pakitimų – okupantai nesėkmingai atakuoja Ternų – Torskės ruože bei pietinio flango miškuose.

Ukrainos kariškis paleidžia žvalgybinį droną, skraidantį virš Rusijos karių pozicijų Zaporožėje

Syverskas. Agresorius intensyviai atakuoja Rozdolivkos – Spirnės ruože, tačiau Ukrainos pajėgos išlaikė pozicijas.

Donecko kryptis

Časiv Jaras. Šiaurinis flangas – be pakitimų.

Centras. Tęsiasi sunkios kautynės rytiniame Časiv Jaro pakraštyje. Artimiausios savaitės parodys, kiek agresorius pajėgus tęsti plataus masto puolimą. Tikėtina, kad rusai ims permetinėti rezervinius vienetus, pvz., iš Syversko sektoriaus.

Pietinis flangas – be pakitimų.

Pokrovskas – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Situacija sistemiškai blogėja. Rusai juda į priekį Novopokrovskės – Umanskės ruože. Dalis Novopokrovskėje jau yra rusų rankose.

Centras. Be pakitimų, tačiau yra tikėtinas agresoriaus veiksmų suaktyvėjimas, su tikslu paremti savo veiksmus šiauriniame flange.

Pietinis flangas. Ukrainiečiai didvyriškai laikosi šiaurinėje Krasnohorivkos dalyje. Taip pat rusai įvairiose vietose bando pasiekti Vuhledaro – Konstjantinivkos kelią, labai karšta yra ir Paraskovijivkoje.

Zaporižios kryptis

Rusai atakuoja Robotynės pleište, bando jį nupjauti puldami link Mala Tokmačkos, tačiau nesėkmingai.

Pietų kryptis

Okupantai nesėkmingai bandė išstumti Ukrainos pajėgas iš Krynkų prieigų, taip pat vyksta permainingos kautynės Dnipro salose.

Rusai skelbia, jog neva jie kontroliuoja salas. Tačiau tokiu atveju, rusams netektų ilgus mėnesius daužyti savo galvą į sieną prie Krynkų.