Ukrainos pajėgos tęsia agresoriaus užnugario atakavimą dronais. Šį kartą labai sėkmingai pataikyta net į dvi degalų saugyklas Azove (netoli Rostovo prie Dono).

Agresorius naktį surengė smūgį „Šahed“ dronais. Ukrainiečiai sunaikino visus dronus, tačiau neatmestina, kad tai buvo „žvalgyba mūšiu.“

Dieną agresorius bandė, jo nuomone, saugesniu maršrutu atakuoti Odesą Kh59 raketa, tačiau ir ją ukrainiečiai numušė.

Situacija fronte. Charkivo kryptis

Vovčanskas. Pakitimų kontaktinėje linijoje nėra. Rusai toliau tirpsta agregatų gamykloje. Maža to, ukrainiečiai vėl rusų pozicijas mieste atakavo JDAM. Gerai, kad okupantų dėl to tapo mažiau, tačiau gal net svarbesnė perspektyva.

Tokie smūgiai rodo, kad agresorius vis dar nesugebėjo atkurti savo oro gynybos pajėgumų, tad jiems problemų gali tik daugėti. Tiesa, aktyvi ir rusų aviacija – KAB krenta tiek Vovčanske, tiek Charkive.

Lypciai. Agresorius telegramuose skelbia, jog ukrainiečiai stipriai juos spaudžia prie Hlybokės. Kontaktinėje linijoje – be pakitimų.

Luhansko kryptis

Kupjanskas. Rusai rengia atakas visoje kontaktinėje linijoje, tačiau ukrainiečiai pozicijų neužleidžia.

Lymanas. Ukrainos pajėgos išlaiko atsiimtas pozicijas pietinio flango miške, rusai bando atakuoti įvairiuose ruožuose, tačiau niekas nesiseka.

Syverskas. Kaip ir spėta, agresorius persigrupavo ir atnaujino atakas visoje kontaktinėje linijoje. Ypač aktyviai jie spaudžia Rozdolivkos ir Verchnokamenskės ruožuose, tačiau Ukrainos pajėgos laiko pozicijas.

Donecko kryptis

Časiv Jaras. Šiaurinis flangas. Rusai šiame ruože intensyvina operacijas. Neatmestina, kad tai susiję su agresoriaus bėdomis centre, t.y., rusai bando sukurti įtampos židinį ukrainiečiams ir priversti juos perskirstyti savo pajėgas.

Centras. Vyksta sunkūs mūšiai, rusams nepavyksta pasistūmėti.

Karas Ukrainoje

Pietinis flangas. Agresorius atakuoja Klišijivką, tačiau Ukrainos pajėgos – be pakitimų.

Pokrovskas – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Rusai plečia pleišto nukreipto link kelio Pokrovskas – Kostjantinivka flangus. Pasistūmėta Archangelskėje ir Sokile. Be to, rusai pasigerino savo taktinę situaciją prie Umanskės ir lygina kontaktinę liniją sau naudinga linkme.

Pietinis flangas. Rusams nesiseka uždaryti Krasnohorivkos klausimo – ukrainiečiai toliau didvyriškai ginasi.

Zaporižios kryptis

Abipusės atakos Staromajorskės ruože, tačiau kontaktinėje linijoje pakitimų nėra.

Pietų kryptis

Niekada nebuvo ir štai vėl – prieš gerą savaitę rusai skelbė, jog neva ukrainiečiai paliko kairįjį Dnipro krantą, o šiandien lyg niekur nieko vėl praneša apie mūšius prie Krynkų.

Taip pat tęsiasi susidūrimai Dnipro salose, čia situacija labai dinamiška.