Nors gegužę ukrainiečiai gerokai suintensyvino smūgius šiame pusiasalyje, tai neužkerta kelio rusams toliau iš čia rengti smūgius.

Panašu, okupantai priversti prisiimti tokią riziką, nes smūgiai iš Krasnodaro nėra tokie efektyvūs (ilgesnis raketų/dronų skridimo laikas iki atakuojamų objektų, kas leidžia Ukrainos gynėjams gauti išankstinį perspėjimą iš radarų ir geriau paruošti oro gynybos priemones).

Charkivo kryptis

Tęsiasi pozicinės kautynės Lypcių ir Vovčansko sektoriuje, abi pusės vykdo kontratakas. Ukrainiečiai bando perimti iniciatyvą.

Luhansko kryptis

Kupjanskas. Agresorius vėl perėjo į atakas beveik visoje kontaktinėje linijoje. Rusai puola šiauriniame flange (Synkivka), centriniame ruože (Tabaivka – Berestovė) ir pietiniame flange (Stelmahivka).

Neatmestina, kad šis suaktyvėjimas susijęs su rusų nesėkmėmis Charkivo kryptyje. Tikėtina, taip siekiama iš ten atitraukti bent dalį Ukrainos pajėgų ir resursų.

Lymanas – be pakitimų.

Syverskas. Tęsiasi susidūrimai Rozdolivkos ruože ir prie Bilohorivkos. Kontaktinėje linijoje – be pakitimų.

Donecko kryptis

Časiv Jaras. Šiaurinis flangas. Agresorius vis bado pasistūmėti link kanalo, tačiau Ukrainos pajėgos ir vėl išlaikė turimas pozicijas.

Centras. Tęsiasi mūšiai „niekieno“ teritorijoje, Ukrainos gynėjai neleidžia okupantams nei pasistūmėti mieste, nei apeiti rytinio miesto rajono iš šiaurės.

Karas Ukrainoje

Pietinis flangas. Sunkios, bet jau rutininės kautynės tęsiasi Klišijivkoje – Andrijivkoje – Kurdiumivkoje.

Pokrovskas – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Rusai ir toliau bando prasimušti šiauriniame ruože (Novoaleksandrivka – Kalynovė), tačiau ir vėl ukrainiečiai buvo kietesni. Vakariniame ruože rusai koncentruoja pastangas ties Sokilo gyvenviete. Taip pat jie bando palei geležinkelį prasiveržti link Prohreso, t. y., pasiekti šiaurinį labai svarbių aukštumų Prohreso – Karlivkos – Kurahovės tašką ir tada leistis į pietus.

Centras. Tęsiasi mūšiai Netailovės – Karlivkos ruože. Čia rusai bando į dvi dalis perskelti prieš tai minėtą ukrainiečių gynybos rajoną aukštumose Prohresas – Karlivka – Kurahovė. Jei rusams pavyks užsikabinti prie Prohreso ir pasistūmėti aplink Karlivką, Ukrainos gynėjams išlaikyti šias aukštumas ir neprileisti okupantų prie Pokrovsko gali būti velniškai sunku.

Pietinis flangas. Rusai bando galutinai užimti Krasnohorivką, tačiau ukrainiečiai laikosi. Ukrainos pajėgos neleidžia rusams stumtis link kelio Vuhledaras – Konstjantinivka.

Zaporižios kryptis

Situacija Robotynės pleište aprimo, tačiau rusai bando pasistūmėti Staromajorskės – Urožainės ruože. Ukrainos vienetai apsigynė.