Anot ekspertų, Charkivo kryptyje kontaktinė linija nejuda, dirba abiejų pusių netiesioginės ugnies priemonės.

Ukrainiečiai toliau oficialiai skelbia, kad agresoriaus pajėgos siekia neprileisti ukrainiečių prie sienos, tačiau tai labiau wishfull thinking (kai norima priimama už esamą – Delfi).

„Sektoriuje Ukrainos pajėgų kariai neturi pranašumo manevriniais vienetais ar ugnies priemonėmis, tad apie puolimą link sienos sunkiai gali galvoti. Teisingiau būtų sakyti, orkai stengiasi išlaikyti vėl atkovotas pozicijas okupuotoje teritorijoje ir turėti galimybę visu netiesioginės ugnies priemonių spektru atakuoti Charkivo miestą ir apylinkes“, – teigia jie.

Pasak karybos žinovų, Iiziumo sektoriuje ukrainiečiai toliau sėkmingai gina Krasnopiljos – Dolynos – Bohorodyčnės ruožą.

Tuo pačiu agresorius ieško būdų apeiti jam neįkandamą gynybą šiame ruože. Esą jau kelias dienas matomos puolančiųjų pastangos veržtis Kurulkos – Ivanivkos link, su perspektyva pasiekti kelių sankirtą prie Čerkasko.

„Sėkmės atveju jie perkirstų kelią Barvinkovė – Slavianskas ir galbūt bandytų atakuoti Slaviansko miestą iš vakarų, tokiu atveju šiaurės vakarinis ruožas taptų antraeilis. Tuo pačiu atsirastų galimybė grasinti Kramatorskui iš šiaurės vakarų. Kol kas tokius planus ukrainiečiai sėkmingai užkerta“, – teigia jie.

Siversko krypties kontaktinėje linijoje tęsiasi susidūrimai. Dalis Bilohorivkos ir toliau ukrainiečių rankose, tačiau rusai neva skelbia, kad jie ne tik kad šį miestą „užėmė“, bet jau ir Hryhorivką „išlaisvino“.

„Nieko naujo, kol kas norai nėra realybė“, – konstatuoja jie.

„Locked N’ Loaded“ teigimu, nežiūrint į tai, pastebėtas agresoriaus šviežių pajėgų telkimas prie Bilohorivkos ir neatmestina, kad priešas pradės intensyvesnį puolimą palei Siverskyj Doneco upę link Siversko miesto.

„Tokiu būdu, kaip jau tapo įprasta, orkai pasiskelbė užėmę tai, ką dar tik planuoja pulti. Nuojauta kužda, kad demilitarizuosis patys“, – rašo karybos žinovai.

Mariupolyje kažkas pokštelėjo

Tuo metu Bachmuto sektoriuje, pasak jų, sekmadienį buvo ramiau – toliau dirba abiejų pusių artilerija, tačiau didelis puolimas nei Bachmuto – Spirnės, nei Svitlodarsko ruožuose nefiksuotas.

Pasak ekspertų, sunku pasakyti, ar tai geros žinios.

Esą jei bus taip, kaip ekspertai minėjo šeštadienį, ir rusai koncentruos pajėgas Bachmute – Spirnėje, ketindami iš pietų ir pietvakarių artėti prie Siversko, ši pauzė persigrupavimui būtų logiška – pajėgų tokiai operacijai šiame sektoriuje pakanka.

Centre okupantai toliau palaiko įtampą (daugiausia – artilerijos ir aviacijos pagalba) į pietus ir į šiaurę nuo Avdijivkos įtvirtinto gynybos rajono, greičiausiai tam, kad ukrainiečiai nepermetinėtų rezervų į karščiausius sektorius.

Zaporižėje ukrainiečiai toliau laiko pozicijas aplink Vuhledarą bei kitus ruožus, daug darbo artilerijai.

„Mariupolyje kažkas pokštelėjo ir užsidūmino. Dega Ukrainos žemelė po agresoriaus kojomis“, – rašo jie.

Ekspertai teigia, kad į orą išlėkė du agresoriaus štabai Čornobajivkoje, atakuoti bent du okupantų susitelkimo rajonai Chersono mieste.

Anot jų, po šeštadienio sėkmingo pataikymo į vadavietes ir šaudmenų sandėlį, toliau dega Nova Kačovka (vienas iš miestų, kuriame yra tiltas, „butelio kakliukas“ per Dniprą).

Esą patys rusai praneša, kad per pastarąją savaitę ukrainiečiai visame fronte sunaikino 10 vadaviečių, 10 šaudmenų sandėlių, apie 10 „išlaisvintojų“ pajėgų susitelkimo vietų, keletą oro gynybos pozicijų ir keletą degalų saugyklų.

„Tai buvo HIMARS žodis. Dėkokime HIMARS. Kas liečia Chersoną, nuojauta kužda, kad toks ukrainiečių artilerijos aktyvumas neatsitiktinis. Stebėsime situaciją“, – teigia jie.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)