Ukrainos GUR ir SBU surengė sėkmingas operacijas agresoriaus užnugaryje. Dronais buvo atakuota rusų grupuotei Luhansko ir Donecko kryptyse svarbi degalų gamykla esanti Rostove prie Dono.

Taip pat liepsnojo degalų saugykla okupantų grupuotės, veikiančios Charkivo kryptyje, užnugaryje.

Charkivo kryptis

Ukrainiečiai toliau bando stumti rusus iš Vovčansko miesto, agresorius stengiasi lokaliomis operacijomis pasigerinti savo padėtį rytiniame flange. Prie Lypcių taip pat vyksta abipusės lokalios atakos, kontaktinė linija iš esmės – be pakitimų.

Luhansko kryptis

Kupjanskas – be pakitimų.

Lymanas. Rusai suaktyvino veiksmus šiauriniame flange bei pietinio flango miškuose, tačiau Ukrainos gynėjai išlaikė pozicijas.

Syverskas. Agresorius koncentruoja savo pastangas prie Verchnokamjanskės. Tikėtinas jo tikslas – perimti čia esančių aukštumų kontrolę ir tuomet nuo jų atakuoti Bilohorivką į pietinį flangą bei užnugarį.

Donecko kryptis

Časiv Jaras. Centras. Sunkios kautynės vyksta rytiniame miesto pakraštyje. Rusai toliau bando pietiniame ruože persikelti į vakarinį kanalo krantą, įsitvirtinti ir taip atkirsti rytiniame krante veikiančius Ukrainos gynėjus. Padėtis čia nėra aiški, tęsiasi sunkūs mūšiai.

Pietinis flangas. Okupantams nepavyksta pralaužti ukrainiečių gynybos.

Karas Ukrainoje

Pokrovskas – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Rusai vysto vakarykštę sėkmę Novoaleksandrivkos – Kalynovės ruože, užėmė „niekieno“ teritoriją prie Archangelskės.

Sunki padėtis Ukrainos vienetams klostosi vakariniame ruože. Rusai artėja prie Novopakrovskės ne tik kalvomis iš šiaurės rytų, bet ir stumia ukrainiečius iš pozicijų pietiniame šios gyvenvietės gynybiniame ruože.

Pietinis flangas. Labai sunkios kautynės vyksta Krasnohorivkoje, rusai graužia ukrainiečių gynybą, padėtis dinamiška.

Zaporižios kryptis

Neatmestina, kad rusai koncentruoja prie Staromajorskės veikiančius savo vienetus (daugiausiai 5-osios armijos) ir bando vystyti lokalią sėkmę.

Ukrainiečiai apsigynė, tačiau padėtis išlieka sudėtinga.