Dabar kone vienintelis variantas yra Ukrainai suteikti tiek ginklų, kad ji galėtų stabilizuoti fronto liniją, nebeleisti Rusijai žengti nė vieno naujo žingsnio į Ukrainos teritoriją, o tada jau būtų galima kalbėti ir apie pajėgų telkimą, ir apie kontrpuolimą, kuriame galbūt net galėtų dalyvauti NATO pajėgos. Tokiomis įžvalgomis apie dabartinę situaciją Ukrainoje ir tolesnes perspektyvas „Delfi“ TV laidoje „Iš esmės“ dalijosi Nepriklausomybės Akto signatarai, ambasadoriai Albinas Januška ir Vytautas Plečkaitis.

Pripažino, kad J. Bidenas neužkirto kelio karui Ukrainoje

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas sako, kad Kremlius pasiruošęs užbaigti karą prieš Ukrainą mainais į visų įvestų sankcijų panaikinimą. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis yra viešai įvardinęs pagrindinius šalies reikalavimus – visiškas Rusijos pajėgų išvedimas ir narystė NATO, taip pat atmetė bet kokias nuolaidas, susijusias su suverenitetu ar teritorija. Tačiau, šaltinių teigimu, iš Ukrainos pasigirsta užuominų apie besikeičiančią poziciją dėl karo užbaigimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)