„Bet kokia agresija prieš Baltarusijos teritoriją bus traktuojama kaip kėsinimasis į bendrą su Rusija teritoriją“, – pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

Taip ji reagavo į kiek anksčiau Lietuvos diplomatijos vadovo G. Landsbergio išsakytus pasvarstymus apie galimų Ukrainos smūgių Baltarusijos teritorijoje esantiems kariniams objektams tikimybę.

„Jūs jį pamaloninote pavadindami Lietuvos užsienio reikalų ministru. Aš manau, kad jis – tiesiog pamišėlis. Žmogus, kuris gauna pinigus už diplomatiją, negali raginti išprovokuoti naujo kraujo praliejimo“, – kalbėjo M. Zacharova.

Marija Zacharova

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė pabrėžė, kad toks G. Landsbergio pareiškimas esą byloja apie jo psichinę ligą.

„Tiesiog priminsiu, kad pagal atnaujintą 2021 metų sąjunginės valstybės karinę doktriną bet kokią išorinę agresiją prieš Baltarusiją Rusija traktuos kaip kėsinimąsi į mūsų bendrą sąjunginę teritoriją su visomis iš to išplaukiančiomis, labai rimtomis pasekmėmis“, – sakė A. Zacharova.

Ji taip pat priminė, kad Baltarusijos teritorijoje yra dislokuota bendra regioninė karių grupė, Rusijos gynybos kompleksai, taktiniai branduoliniai ginklai, kurie padeda Baltarusijos ginkluotosioms pajėgoms užtikrinti Sąjunginės valstybės ir BSO vakarinių sienų saugumą.