Anot jo, tik Ukrainos pergalė kare sukurtų prielaidas ilgalaikei taikai ir visos euroatlantinės erdvės saugumui.

„Pirmasis ir svarbiausias žingsnis siekiant galutinės pergalės – atsikratyti baimės. Rusija yra tik tiek stipri, kiek mes manome, kad ji yra stipri. Mūsų baimė dėl eskalacijos Putinui visada tampa kvietimu pulti. Žudyti. Eskaluoti“, – sakė šalies vadovas Paryžiaus Marigny teatre susirinkusiems Prancūzijos politikos, verslo, kultūros ir mokslo atstovams.

Pasak prezidento, siekdama įveikti kylančias grėsmes, Europa privalo būti kaip niekad vieninga.

„Mūsų audringa istorija parodė, kad abejingumas atneša tik daugiau destrukcijos, daugiau smurto ir daugiau nusivylimo. Norėdama atlaikyti kylančias audras, Europa privalo vėl laikytis tvirtai ir išdidžiai“, – sakė šalies vadovas.

Šalies vadovas konferencijos metu taip pat pasisakė už didesnes, 3 proc. nuo BVP siekiančias Europos investicijas į saugumą, bendradarbiavimą su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis plėtojant gynybos pramonę ir Europos demokratinio atsparumo stiprinimą.

Kaip praneša Prezidentūra, savaitraščio „L’Express“ didžiojoje konferencijoje „Galių susidūrimas, intelektų iššūkis“ dalyvauja buvęs Prancūzijos Ministras Pirmininkas Edouard’as Philippe’as, Europos branduolinių tyrimų organizacijos generalinė direktorė Fabiola Gianotti, JAV dienraščio „The New York Times“ apžvalgininkas, triskart Pulitzerio premijos laureatas Thomas Friedmanas. Savo mintimis nuotoliu pasidalijo ir „Microsoft“ įkūrėjas, filantropas Billas Gatesas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)