„Tai reiškia, kad protingi žmonės bėga iš valstiečių frakcijos“, – „Žinių radijui“ teigė jis. Pasak socialdemokrato, viena pagrindinių to priežasčių – gausiausios Seimo frakcijos lyderio diktatas.

„Politinės, demokratinės kultūros (LVŽS frakcijoje – ELTA) nerasta... Kaip sakė pats Virgilijus: valdovas pasakė, ir visi turi bėgti į tą pusę. Žinote, protingiems žmonėms tokia aplinka tampa pernelyg rūgšti“, – pabrėžė socialdemokratas. Jo teigimu, būtent dėl to V. Poderys ir apleido LVŽS frakciją.

„Dėl pono Poderio kompetencijos ir profesinės reputacijos niekas abejonių neturi – žmogus tikrai supranta energetikos sritį, klimato kaitos, korporatyvinį valdymą, strateginius dalykus. Tačiau, matyt, ir jo kantrybė nėra begalinė“, – kalbėjo G. Paluckas, neslėpdamas, kad buvusį LVŽS frakcijos narį kviečia į LSDP frakciją.

Ketvirtadienį iš LVŽS frakcijos Seime pasitraukęs parlamentaras V. Poderys sako, kad tokį sprendimą lėmė dažnai išsiskyrusios nuomonės įvairiausiais klausimais.

Išėjus V. Poderiui, „valstiečių“ frakcijoje liko 48 nariai.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (177)