Šis ežeras patenka į draustinio teritoriją, taigi čia ypatingai svarbu laikytis aplinkosauginių reikalavimų ir iškylauti atsakingai.

Vis dėlto pasivaikščioję ežero pakrantėmis užfiksavome daugybę pažeidimų. Neleistinose vietose miške deginami laužai, miške išpilamos panaudotos anglys, automobiliai pastatyti prie pat ežero, tarp medžių mėtosi šiukšlės.

Eidami pakrante pamatėme žveją, kurio automobilis akivaizdžiai stovėjo per arti ežero. Pakalbintas vyras teigė, kad čia atvyko pirmą kartą.

Vyras turėjo metrą ir pasiūlė išmatuoti, ar tikrai neišlaikomas atstumas iki ežero. Taip ir padarėme. Išmatavę įsitikinome, kad automobilis tikrai pastatytas per arti ežero. Vyras nesiginčijo ir pažadėjo automobilį patraukti.

Kitoje ežero pusėje tokį patį pažeidimą padarė ir kiti vyrai. Tuo metu gelbėtojas atvirai išklojo apie lietuvių poilsiavimo ypatumus.

Vis dėlto savivaldybė ir aplinkosaugininkai teigė, kad prie šio ežero dažnai rengiami reidai ir įvardijo, dėl ko dažniausiai poilsiautojai baudžiami. Jie įvardijo, kaip teisingai statyti automobilį, jei nenorite gauti baudos, kur galima kurti laužą ir kokių kitų taisyklių iškylaujant reikia laikytis.

Taip pat dalinamės išskirtiniu receptu, kurie tiks griliui prie ežero.