Agurkai su medumi ir sūriu yra toks užkandis, kurio neatsisakysi per pusryčius, pietus ir vakarienę. Vos iš keturių ingredientų sukuriamas patiekalas džiugina ne tik paprasta gamyba, bet ir ypatingu skoniu. Agurkai su medumi ir sūriu neabejotinai nuneš į vaikystę.
Iškylos gamtoje
127 straipsnių
Cezaro salotos niekada nepabosta. Pasigaminkite jų – tai sveika, sotu ir maistinga. Gaminant cezario salotos itin svarbus padažas.
Spurgų torto idėja patiks mėgstantiems paprastumą, greitį ir naujoves. Tai puikus sprendimas švenčiantiems gimtadienį kelionėje, iškyloje ar gamtoje. Spurgų torto neabejotinai užteks visiems.
Tęsdami vasaros projektą „Delfi“ žurnalistai šįkart apsilankė prie Tapelių ežero. Ir čia buvo atlikta „revizija“ siekiant patikrinti, ar poilsiautojai laikosi aplinkosauginių reikalavimų, ar ilsisi atsakingai, ar neniokoja unikalaus miško.
Prancūziškas batonas su mini mocarelos gabaliukais gali tapti stebėtinai puikiu užkandžiu. Itin paprasta pagaminti, tad šis receptas gelbės ir tada, kai visai neturite laiko. Prancūziškas batonas su mini mocarelos gabaliukais skanus tiek karštas, tiek atvėsęs.
Brusketas su vytintu kumpiu mėgsta visi, o pagaminsite jas net greičiau nei per 10 minučių. Traškios brusketos su gaivia feta ir išraiškingo skonio kumpiu nepalieka abejingų. Brusketos su vytintu kumpiu – tikra užkandžių stalo pažiba!
Sprandinės kepsnys su rūkytu sūriu – puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Kvapnu ir sotu. Prie sprandinės kepsnio patiekite keptų daržovių.
Baltyminis kokteilis labai sveikas ir itin naudingas karštą vasaros dieną, kai nieko nesinori. Tai išties gardus ir maistingas patiekalas. Mėgaukitės baltyminiu kokteiliu vos jį paruošę.
Šviežiai paraugti agurkai – vienas gardžiausių vasaros užkandžių. Žinoma, tokį garnyrą galima pasiruošti ir žiemą, tačiau vasarą jis skaniausias. Šviežiai paraugtus agurkus valgysite jau kitą dieną.
Salotos su rukola, arbūzu ir kumpiu – neabejotinai vienos populiariausių karštuoju metų laiku, kai nesinori sunkiai virškinamo maisto. Gaivios ir itin gardžios, nes leidžia pajausti pačius įvairiausius skonius. Salotas su rukola, arbūzu ir kumpiu valgykite vos tik jos paruoštos.
Jei iškyloje norite karšto patiekalo, gaminkite sumuštinių lazaniją. Ją paruošti itin paprasta – tereikia turėti paruoštų sumuštinių ir sūrio. Sumuštinių lazaniją valgykite, kol šilta.
Ruošiantis į pikniką labai pravers prancūziškas batonas su česnakiniu sviestu. O kad būtų dar gardesnis, jį praturtinkite rozmarino aliejumi. Prancūziško batono su rozmarino aliejumi gamyba užtruks vos kelias minutes.
Spurgų puokštė pravers, kai norėsite šį skanėstą pateikti kitaip nei įprastai. Supakuotos į spalvingą popierių spurgos atrodys nekasdieniškai ir labai patraukliai.
Lašišos kepsnio receptas pravers planuojant savaitgalio pietus. Šis receptas geras tuo, kad galite gaminti tiek namuose, tiek lauke ant grilio. Lašišos kepsnį patiekite su salotomis.
Šamo filė su žirniais receptas itin pravers, kai stinga laiko. Lengvas ir gana greitai bei paprastai paruošiamas patiekalas kiekvieną ragautoją nustebins gardžiu ir maloniu skoniu. Šamo filė su žirniais – puikus patiekalas iškylai.
Jautienos faršu užkeptos tortilijos gali tapti itin sočiu užkandžiu ar net pagrindiniu patiekalu, ypač, jei laiką leidžiate lauke, gamtoje. Skaniausios jautienos faršu užkeptos tortilijos, kol karštos.
Įprasti svogūnai daugelį priverčia lieti ašaras, tačiau marinuoti svogūnai, priešingai – jie nepalieka abejingų. Puikiai derantys prie įvairių grilio patiekalų, marinuoti svogūnai kartu yra ir vienas greičiausiai paruošiamų garnyrų, tačiau ir jų receptuose slypi ne viena paslaptis.
Šitaip paruošta pita su pesto padažu ir kumpiu puikiai tiks įsidėti į iškylos krepšį. Užkandis itin sotus ir maistingas. Pitą su pesto padažu ir kumpiu galima paruošti ir į pietų dėžutę.
Jeigu norite greito, maistingo ir labai skanaus patiekalo – gaminkite krevečių salotas su avokadu. Jas paruošti galima vos per 10 minučių, be to, jos itin skanu valgyti su žalumynais, daržovėmis ir vaisiais. Gaivios krevečių salotos su avokadu – puikus patiekalas tiek vėsią, tiek karštą dieną.
Koks vasaros sezonas be grilintų bulvyčių su naminiu garstyčių majonezu. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi patarimu, kaip išgauti vaiskiai oranžinę bulvyčių spalvą. Bulvytes su naminiu garstyčių majonezu valgykite, kol karštos, tačiau jos gardžios ir atvėsusios.